Bibars Natho na treningu (©FK Partizan)
Bibars Natho na treningu (©FK Partizan)

Natho nije siguran starter Partizana: Plan je da bude igrač za rotaciju

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.06.21. | 09:43

U Humskoj razmišljaju da Izraelcu promene ulogu u odnosu na prethodne dve sezone

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Prva sezona za oduševljenje, druga za debatu, treće za rotaciju. Ostao je Bibars Natho u Partizanu (zasad), ali to ne znači da će u takmičarskoj 2021/22 imati zagarantovano mesto prvotimca. Štaviše, prema najavama iz Humske lako bi moglo da se desi da u narednom periodu bude igrač za – klupu.

Izabrane vesti

Za neke iznenađujuće. Samo na prvi pogled. Za druge očekivano. Više je razloga koji su crno-bele naveli na ideju da kapitenu reprezentacije Izraela promene ulogu. Ključni je skopčan sa krštenicom: bivši vezista moskovskog CSKA i Olimpijakosa ušao je u 34. godinu života i procena ljudi iz stručnog štaba je da je zenit karijere premašio, da sad može samo nizbrdo i da je gotovo nemoguća misija da se vrati na nivo kad je režirao igru ruskog velikana. Osim toga, Aleksandar Stanojević planira da promeni formaciju, neke utakmice počne sa trojicom u odbrani, zbog čega bi došlo do modifikacija veznog reda, a kako su mu za taj sistem potrebni brz, hitri igrači, veliko je pitanje može li Natho da se uklopi u te zamisli.

Ni to nije sve. Kad je došao, na predlog Zorana Bambija Tošića, govorio je Savo Milošević da je Bibarsova omiljena pozicija zadnji vezni. Kako ta mesta pokrivaju Saša Zdjelar (pod uslovom da se ne otisne u inostranstvo), Aleksandar Šćekić i Miloš Jojić, pomeren je Natho nekoliko koraka napred, te je i kod prethodnog i kod aktuelnog trenera dejstvovao kao „desetka“. Iako to suštinski nije. Na toj poziciji zamenio je Sejdubu Sumu, pošto je Gvinejac pao u drugi plan.

A baš na dva primera iz prethodne sezone vidi se da ni Nathov status nije siguran. Verovalo se da je Vladmir Stojković neprikosnoveni golman Partizana sve dok Savo Milošević zbog pravila o bonus igračima nije počeo da forsira Aleksandra Popovića i bivšeg reprezentativca preselio na klupu, dok je Aleksandar Stanojević od sredine jeseni Sejdubu Sumu držao po strani i uvodio tek u drugim poluvremenima superligaških utakmica, sa zadatkom da menja ritam. Ako su te dve čvrste poluge Parnog valjka podnele veliku žrtvu za tim, onda je razumljivo što ima zagovornika ideje da se promeni status još jednog iskusnog igrača.

Ako ne bude nekog veleobrta, Bibars Natho će u sezoni koja počinje s tri gostovanja u prve četiri utakmice (u Novom Sadu Proleteru i Vojvodini, a Dunajskoj Stredi u kvalifikacijama za Ligu konferencija) biti ono što su Stojković i Suma bili lane. Rezerve. Uz veliku dilemu: koga staviti da igra umesto njega?

Na Sejdubu Sumu se u velikoj meri ne računa, Lazar Pavlović se još traži, Lazar Marković je više (krilni) napadač nego organizator, Danilo Pantić se tek vratio i pitanje je koliko može da pomogne, sa strane je teško nekog dovesti... A opet, Bibars Natho je ulaskom na teren u prvom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji uspostavio kontrolu na sredini terena protiv Mure i asistencijom Nemanji Joviću omogućio Partizanu da izjednači. Kao rezerva.

Nagoveštaji su da će tu i da ostane. S tim što su u ovom slučaju fudbalske razloge prate i ekonomski. Natho je ušao u poslednju godinu ugovora. Više puta je isticao da je zadovoljan životom u Beogradu, da bi čak voleo da produži saradnju, samo što takvih najava sa Topčiderskog brda – nema. Baš kao što nema ni prevelike logike držati u startnih 11 igrača koji će narednog juna otići bez obeštećenja. Osim ako ne pristane da mu se sadašnja primanja smanje, jer prema najavama klupskih čelnika Partizan kreće u akciju revidiranja ugovora, posebno onih koji opterećuju budžet.

Sve je ovo samo skica. Plan koji valja realizovati. Praksa je nešto drugo. Razlog: baš zbog Natha crno-beli su dobili veliki broj „malih“ utakmica. U borbi za titulu na njima ne smeju da greše. Ako ne nađu drugo rešenje – personalno ili formacijski – nikog ne bi trebalo da čudi ako Bibars ostane starter, međutim, trenutno „visi“.


tagovi

Bibars NathoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara