Stadion Brede (©Reuters)
Stadion Brede (©Reuters)

Navijači oterali Siti grupu iz Holandije, Breda postavlja temelj za Erediviziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 10:12

Erste divizija: Roda dočekuje NAC u jednom od derbija četvrtog kola

Velike stvari se dešavaju u Bredi. Žutoj armiji je dosta tavorenja u drugom holandskom rangu, i rešila je da stvari uzme u svoje ruke.

Početkom godine grupa oko Mančester Sitija, koja poseduje 10 klubova širom planete, raspitivala se za „zdravlje” Brede, ali naišla je na zid. Navijači NAC-a organizovali su brojne proteste, čak i usred Mančestera, i izborili se da klub preuzme lokalni konzorcijum, sastavljen od uspešnih privrednika.

Izabrane vesti

Prvi potez novih vlasnika obećava jer je na mesto savetnika za sportska pitanja angažovan Ton Gerbrands, tvorac uspešnog AZ Alkmara i donedavni generalni direktor PSV-a. Gerbrands se ovog leta povukao posle osam sezona u Ajndhovenu. Bio je na toj funkciji u Alkmaru između 2002. i 2014. godine i za sve to vreme ova dva tima su zbirno osvojila četiri nacionalne titule i dva kupa, a bilo je uspeha i na evropskoj pozornicu.

20.00: (1,70) Roda (3,50) Breda (4,80)

Nadaju se tome u Bredi u skorije vreme jer NAC je imao turbulentnu sezonu. Pošto je lani završio na osmom mestu u Erste diviziji, krenuo je u četvrtu uzastopnu kampanju u drugom rangu. Posle tri runde ima šest bodova, sakupljena iz dve domaće pobede nad Helmondom i Osom, a jedini neuspeh desio mu se na terenu Mastrihta. Sada pulene Roberta Molenara očekuje veliki test protiv Rode u gostima, rivala koji je maksimalan u dosadašnjem toku sezone. Sva tri slavlja tim iz Kerkradea ostvario je bez primljenog gola.


tagovi

Holandija 2RodaBreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara