Umar Sadik u Partizanovom dresu (©Starsport)
Umar Sadik u Partizanovom dresu (©Starsport)

Ne, Bajern neće Umara Sadika

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 14:55

Posebno ne za 60.000.000 evra

Umar Sadik na ceni posle 15 golova na 29 utakmica u Segundi. Priča se već neko vreme da ga hoće Sevilja, pošto je Jusuf En Nesiri na izlaznim vratima i blizu transfera u Premijer ligu. Međutim, ono što je potpuno šokiralo čak i najveće obožavaoce doskorašnjeg napadača Partizana bila je informacija madridskog Asa da je za Sadika zainteresovan i minhenski Bajer, i dalje vladajući prvak Evrope.

Ispostavilo se ipak da je informacija – netačna. Tako bar tvrdi urednik Bilda Kristijan Falk, verovatno najupućeniji novinar kad su u pitanju zbivanja u bavarskom kluba, inače i autor podkasta Bajern Insajder u kome često gostuju i legende kakve su Lotar Mateus, Didi Haman, Karl Hajnce Rumenige...

Izabrane vesti

Kako bilo, na pitanje o Bajernovom interesovanju za Sadika, Falk je uz smajli kratko napisao: “Netačno“. A njemu se mora verovati.

Podsetimo, As je ranije pisao da Almerija ne želi ni da razgovara o Sadikovoj prodaji i da će on moći samo u klub koji bude aktivirao izlaznu klauzulu od 60.000.000 evra. A ona će, ako bi se Almerija domogla Primere, skočiti na okruglo 80.000.000 evra.

Ako pak Almerija ostane u Segundi, a trenutno je treća na tabeli što znači da joj se smeši baraž, onda bi pak klub razmislio o prodaji, naravno za mnogo manje pare, spekulisalo se ranije između 15.000.000 i 25.000.000 evra koliko je prošlog leta koštala selidba Darvina Nunjeza u Benfiku, što je inače rekordni odlazeći transfer Andalužana.

Sadikovu sudbinu s posebnom pažnjom prate u Humskoj, jer se nadaju milionima od narednog transfera, pošto su prilikom dogovora sa Almerijom zadržali i 10 odsto. I to pod uslovom da se on proda iz Primere. Ako bi ga Almerija prodala iz Segunde crno-belima bi pripalo 40 odsto od narednog transfera. A svakako im sleduje i 3.000.000 evra bonusa ako Almerija izbori promociju u Primeru.



tagovi

Umar Sadikletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara