Roberto Manćini (©Reuters)
Roberto Manćini (©Reuters)

Neće biti teško Manćiniju da preboli Italiju: Od Arapa 54.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 02:36

Spaleti najbliži da ga zameni, ali postoji začkoljica u ugovoru sa Napolijem...

Šokirao je italijansku javnost Roberto Manćini odlukom da napusti klupu Italije usred letnjih odmora. Mediji na Čizmi tvrde da je Manćini to želeo da uradi i mnogo ranije, bar posle neuspeha u Ligi nacija i nakon poraza od Makedonije, ali da nije imao petlju.

Sada je odjednom povukao radikalan potez, a mnogima je jasno i zašto - Saudijska Arabija nudi ono što verovatno nigde drugo na svetu neće moći da zaradi. Posle informacije da mu je Savez Saudijske Arabije spremio trogodišnji ugovor, Đanluka di Marcio se javio sa važnim dodatkom koji se tiče plate. Naime, Manćiniju bi godišnja primanja trebalo da iznose oko 18.000.000 evra, odnosno 54.000.000 evra za vreme trajanja saradnje!

Izabrane vesti

Mesto na klupi Saudijske Arabije ostalo je upražnjeno po odlasku Ervea Renara u martu ove godine. On je posle preuzeo žensku reprezentaciju Francuske, a Saad El Šehri je zasad i dalje vršilac dužnosti. I biće dok verovatno na to mesto ne dođe Manćini.

Izveštaji novina na Čizmi kažu da je Lučano Spaleti na pol poziciji da nasledi Manćinija, iako se u prvi mah pojavila informacija da je najbliži povratku na klupu Italije Antonio Konte. I on je u opticaju, ali su navodno ljudi iz Saveza više raspoloženi za čoveka koji je doneo titulu Napoliju posle 30 godina čekanja.

Potencijalna prepreka na putu realizacije ovog posla mogao bi da bude ugovor sa Napolijem. Kako je italijanski šampion jednostrano prekinuo saradnju sa Spaletijem, on je i dalje na platnom spisku kluba i trebalo bi nominalno da bude do juna sledeće godine. Jedini način da on izađe iz istog je da nađe zajednički jezik sa Aurelijom de Laurentisom, koji mora da pristane na sporazumni raskid. Ili to, ili da se ide na sud.

Druga je priča sa Konteom koji se razišao sa Totenhemom bez repova kakve vuče Spaleti. Navodno je bio zanimljiv Interu i Juventusu ovog leta, ali ni do kakvih pregovora nije došlo. Iako je u Totenhemu imao visoka primanja za mogućnosti Saveza, navodno je spreman da prihvati i manju platu da bi se vratio selektorskom poslu.

Na Čizmi nikada nije dosadno.


tagovi

Saudijska Arabijareprezentacija Saudijske ArabijeRoberto ManćiniLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara