Federiko Kjeza i Dušan Vlahović (©Reuters)
Federiko Kjeza i Dušan Vlahović (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Vlahović i Kjeza posle Lacija ruše tabu "Fjorentina"

Vreme čitanja: 6min | ned. 07.04.24. | 11:10

Mogu li zvezde Juventusa da postignu gol bivšem klubu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Pobeda u Kupu Italije protiv Lacija vratila je dobro raspoloženje i osmehe u Kontinasi. Protiv Fjorentine se očekuje da Juve posle marta, u kojem nije uspeo da zabeleži nijednu pobedu u prvenstvu, prekine crnu seriju i otvori put za mirnu završnicu i plasman u Ligu šampiona. Dušan Vlahović i Federiko Kjeza moraju da sruše tabu i konačno postignu gol bivšem klubu.

Izabrane vesti

Na Sardiniji će odmeravati snage Kaljari i Atalanta koji nisu remiziriali od 2013. godine i pod teretom imperaiva pobede, prvi u borbi za opstanak drugi u trci za Ligu šampiona. U Monci, domaćin i Napoli osokoljeni porazima Lacija i Torina i teškog zadatka Fjorentine u Torinu jure pobedu koja bi ih lansirala u trci za sedmo mesto koje vodi u Ligu Evrope.

JUVENTUS - FJORENTINA (20.45)

Juventus i Fjorentina ne znaju za pobedu u Seriji A od poslednjeg vikenda u februaru kada su Bjankoneri pobedili Frozinone u Torinu a Ljubičasti Lacio u Firenci. Od tada, Juve je izgubio dva put i dva puta je remizirao a Fjorentina je dva puta igrala nerešeno i izgubila je od Milana dok je meč sa Atalantom odložen.

Slučaj je hteo da u ovoj nedelji i domaćin i gost naprave veliki korak ka finalu Kupa Italije pobedama nad Lacijom i Atalantom i prekinu seriju loših rezultata. Bjenkoneri su ostvarili samo jednu pobedu na svom stadionu u poslednjih pet kola, uz poraz i tri remija. Fjorentina ima još negativniji skor u gostima. U 2024. godini nisu uspeli da ostvare nijednu pobedu, tri poraza i dva remija.

20.45: (1,85) Juventus (3,60) Fjorentina (4,90)

Tim koji pobeđuje se ne menja i Maks Alegri ima nameru da poštuje staru izreku. Jedina izmena u odnosu na tim koji je pobedio Lacio u Kupu Italije će biti Ščensni s obzirom na to da je Perin golman za Kup Italije.

Dobro raspoloženje u Kontinasi je učvrstio Federiko Kjeza koji se oporavio od gripa brže nego što se mislilo i biće u startnoj postavi sa Dušanom Vlahovićem protiv zajedničkog bivšeg kluba.

Za razliku od Alegrija trener Fjorenitne Italijano će napraviti nekoliko izmena u odnosu na startnu postavu protiv Atalante imajući u vidu da Ljubičaste čeka nastup u Ligi konferencije protiv češke Viktorije.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

Dušan Vlahović je garancija za Juventus. Sa srpskim asom na terenu Bjankoneri osvajaju 2,25 bodova po utakmici i postižu 1,85 golova, bez njega krčag je mizeran, 0,8 bodova po meču i daju manje od jednog gola, 0,8. U prevodu, brojevi pokazuju da je Vlahović veliki igrač, jer samo oni prave tako evidentnu razliku u rezultatima svojih klubova.

Večeras će Vlahović i Kjeza pokušati da razbiju tabu Fjorentina budući da još uvek nisu zatresli mrežu ili uknjižili asistenciju protiv kluba u kojem su se afirmisali.

JUVENTUS 3-5-2: Ščesni - Gati, Bremer, Danilo - Kambijazo, Mekeni, Lokateli, Rabio, Kostić - Kjeza, Vlahović

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Kajode, Milenković, Ranijeri , Biragi - Artur (Bonaventura), Dankan (Mandragora) - Gonzales, Beltran, Sotil (Kuame) - Beloti

KALJARI - ATALANTA (18.00)

Na Sardiniji ukrštaju koplja dva tima sa najiskusnijim trenerima u Seriji A. Klaudio Ranijeri u 72-oj godini traži spas za svoj Kaljari, a 66-ogodišnji Đan Pjero Gasperini vodi Atalantu ka novom plasmanu u Ligu šampiona. Jučerašnje pobede Empolija i Rome obavezuju oba tima da jure pobedu po svaku cenu.

Kaljari i Atalanta su posčednji put remizirali u Seriji A pre 11 godina. Od tada sedam pobeda tima sa Sardinije i deset kluba iz Bergama. U poslednjih šest okršaja, Boginja je izašla kao pobednik pet puta dok su Sardi samo jednom osvojili sva tri boda i to na meču u Bergamu. Takođe, od kada je Gasperini na klupi Atalante, Dea se svaki put vratila kući pevajući sa Ostrva. Međutim u međusobnim duelima Ranijerija i Gaspa, Rimljanin sa Testaća ima bolji skor: 6 pobeda, četiri poraza i jedan remi.

Inače, Gasperinijevi momci su izgubili samo od Intera na poslednjih šest gostovanja u Seriji A i to od Intera, uknjživši usput dve pobede i tri remija i to sa direktnim konkurentima za mesto u Ligi šampiona (Milan, Juve i Roma). Kaljari je u poslednjih šest mečeva izgubio samo od Monce uz dve pobede i tri remija.

Domaćin je i dalje bez napadača Petanje, Pavoletija i Mankozua dok se Gaetano oporavio od povrede, ali ne u potpunosti tako da neće biti iznenađenje ako ga zameni Viola. Gostima nedostaje samo Skalvini budući da je Šarl De Ketalar ozdravio i najverovatnije će čekati šansu na klupi.

KALJARI 4-2-3-1: Skufet - Zapa, Mina, Dosena, Auđelo - Prati, Sulemana - Nandez, Gaetano, Luvumbo - Lapadula

ATALANTA 3-4-2-1: Karneseki - Đimšiti, Hijen, Kolašinac -Holm (Zapakosta), De Ron, Ederson, Ruđeri - Kopmejners, Lukman - Skamaka

MONCA - NAPOLI (15.00)

U borbi za sedmo mesto koje će najverovatnije voditi u Ligu Evrope učestvuje pet timova sabijenih u četiri boda, Lacio, Napoli, Fjorentina, Torino i Monca.

Meč u Brijanci je dobio dodatno na važnosti budući da je Lacio izgubio od Roma, Torino od Empolija a Fjorentina večeras gostuje u Torinu protiv Juventusa.

Na tri prethodna meča u Seriji A Napoli i Monca imaju skor u savršenoj ravnoteži: po jednu pobedu i remi. Inače, prošlogodišnja pobeda domaćina na svom terenu je jedina nad Napolijem. Prethodno su u Seriji B i Kupu Italije odigrali šest mečeva uz skor tri remija i tri poraza.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Od 2010. godine Napoli nema tako loš učinak u Seriji A posle 30 kola kao u ovoj sezoni sa samo 45 osvojenih bodova. Tim iz Napulja ima najduži neprekinuti staž u evropskim kupovima među timova u Seriji A, od sezone 2008/2009, i ozbiljno rizikuje da se nađe van evropskih takmičenja posle 15 godina.

To objašnjava zašto će trener Napolija Frančesko Kalcona poslati na teren 11-oricu koja je osvojila skudeto u prošloj godini, sa izuzetkom Kima. Paladino će odgovoriti sa trilingom budućnosti, talentovanim i pedigriranim mladim asovima Kolpani-Karboni, Maldini.

Monca neće moći da računa na kapitena Pesinu (kartoni) kao i na povređenog D’Ambrozinija, Vinjata i Kaprarija. Napoli je doputovao u Brijancu u praktično najjačem sastavu budući da je odsutan samo Lindstrom zbog lumbalgije a Kvarchelija i Engonge su se oporavili od povreda.

Pažnja na Kavarcheliju. Gruzijac je svoj prvi gol u Seriji A postigao protiv Monce u prošlogodišnjem šampionatu. Očekuje se i da Viktor Osimen prekine svoj golgeterski post koji traje već tri meča.

MONCA 4-2-3-1: Di Gregorio - Birindeli, Ico, Pablo Mari, A. Karboni - Bondo (Akpa Akpro), Galjardini - Kolpani, V. Karboni, Maldini - Đurić

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Olivera - Angisa, Lobotka, Zjelinski - Politano, Osimen, Kvarchelija

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Salernitana - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Kandreva 52pen, Mađiore 90+1 - Lorijente 37, Bajrami 44/

Subota

Milan - Leče 3:0 (2:0)

/Pulišić 6, Žiru 20, Leao 57/

Roma - Lacio 1:0 (1:0)

/Manćini 42/

Empoli - Torino 3:2 (1:0)

/Kambijagi 6, Kančelijeri 74, Nijang 90+4 - Zapata 60, 90+1/

Nedelja

12.30: (4,20) Frozinone (3,60) Bolonja (1,95)

15.00: (4,40) Monca (3,50) Napoli (1,85)

18.00: (4,90) Kaljari (3,60) Atalanta (1,75)

18.00: (2,60) Verona (3,05) Đenova (2,95)

20.45: (1,85) Juventus (3,60) Fjorentina (4,90)

Ponedeljak

20.45: (7,00) Udineze (4,30) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusFjorentinaDušan VlahovićFederiko KjezaNapoliVeronaMoncaĐenova

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara