Horhe Enrike Arijas, fudbaler Deportivo Kalija dobija žuti karton (©AFP)
Horhe Enrike Arijas, fudbaler Deportivo Kalija dobija žuti karton (©AFP)

Neizvesnost u kolumbijskoj Aperturi: Deportivo želi prekid crnog niza

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 22:30

Zeleno-beli iz Kalija bez pobede već sedam kola, a noćas gostuju u Bukaramangi. Doskorašnji lider žestoko oslabljen odlaskom najboljeg igača i strelca Agustina Palavesina u slavni River Plejt

Bliži se kraj ligaškog dela sezone u kolumbijskoj Aperturi. Ostalo je još četiri kola. I dalje je velika borba za prvih osam mesta koje vode u četvrtfinale plej-ofa i nastavak borbe za titulu. Na startu sezone briljirao je tim iz Kalija, ali ne onaj poznatiji Amerika, šampion prošlogodišnje Klausure, nego Deportivo. Zeleno-beli su dugo bili lideri, bez poraza, ali su u lošoj formi. Već sedam mečeva ne znaju za pobedu. Jedini poraz u šampionatu Kolumbije su doživeli upravo od gradskog rivala Crvenih đavola (0:2) pre dve nedelje.

Kriza Deportiva se poklopila sa odlaskom najboljeg igrača i strelca, Argentinca Agustina Palavesina koji je pre mesec i po pojačao slavni River Plejt. Milioneri iz Buenos Ajresa su ga platili 1.500.000 evra, a da se rado o odličnom igraču koji je prerastao prvenstvo u Kolumbiji govori podatak da je pretprošle nedelje postigao gol za River u Superklasiku protiv Boke Juniors na Bombonjeri u Liga kupu Argentine (1:1). Već se ustalio u prvu postavu kod Marselja Galjarda.

Izabrane vesti

00.05: (3,00) Bukaramanga (2,95) Deportivo Kali (2,45)

Tim iz Kalija je i dalje na mesto koje vodi u plej-of, ali nije više siguran. Bez trijumfa je od 18. februara kada je pobedio Junior u Barankilji (2:1). Deportovo noćas (00.05) gostuje u Bukaramangi, istomenom timu iz grada iz oblasti Santander, najbogatijeg dela Kolumbije, centru naftne industrije. Ova oblast ima najveći BDP po glavi stanovnika u ovoj južnoameričkoj državi.

Bukaramanga je trenutno na 11. mestu, ali ima šanse da se umeša u borbu za prvih osam i doigravanje za šampiona. Posebno je neugodna na svom stadionu Alfonso Perez. Na šest mečeva samo je Independijente iz Medeljina slavio, i to sa minimalnih 1:0 na startu sezone.

Domaćin je u odličnoj formi, nema poraz već četiri kola. Izneđu ostalih, ovde je pao i dvostruki šampion Južne Amerike, Atletiko Nasional iz Medeljina, trenutno lider Aperture. Deportivo prima mali broj golova, samo sedam, ali ima i problem sa realizacijom posle odlaska Palavesina. Samo 11 pogodaka na 13 utakmica je postigao tim urugvajskog trenera Alfreda Arijasa. Već četiri kola tim iz Kalija nije postigao gol. Protiv Bukaramange neće moći da igra defanzivac Huan Angulo Viljagas. On je prošle nedelje dobio crveni karton u meču sa Tolimom. Taj meč je završen bez golova.

02.10: (2,90) Agiljas (2,85) Miljonarios (2,60)

Tradicija je na strani Deportiva koja je dobio tri poslednja meča protiv Bukaramange, i to bez primljenog pogotka. Kada igraju ova dva tima ne dolazi veliki broj golova. Na sedam od osam poslednjih utakmica dolazio je tip 0-2.

Ovo 14. kolo zatvoriće Agiljas i Miljonarios noćas (02.10) na stadionu Alfredo Grisales u Rionegru. Domaćin je u donjem delu tabele, dok se ekipa iz Bogote bori da uđe u plej-of. Gosti imaju tri pobede u poslednja četiri kola.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

KOLUMBIJA, APERTURA - 14. KOLO

Utorak

Čiko Envigado 3:0 (1:0)

/Balanta 41pen, Tapija 69, Moreno 76/

Santa Fe - Onse Kaldas 2:0 (1:0)

/Osorio 39, Moksera 76/

Sreda

Amerika de Kali - Independijente Medeljin 1:2 (0:0)

/Andrade 66 - Reina 48, 90/

Tolima - Junior 0:1 (0:0)

/Gonzalez 63/

Četvrtak

Atletiko Nasional - Jaguares 3:1 (2:1)

/Peralza 19, Duke 24 pen, Rovira 90+3 - Rohas 39 pen/

Deportivo Pasto - Patriotas u toku

Ekidad - Petrolera u toku

Petak

00.05: (3,00) Bukaramanga (2,95) Deportivo Kali (2,45)

02.10: (2,90) Agiljas (2,85) Miljonarios (2,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1KolumbijaDeportivo KaliAtletiko BukaramangaMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara