Nejmar u dresu Brazila (©Reuters)
Nejmar u dresu Brazila (©Reuters)

Nejmare, gde si? PSŽ zabrinut, prva zvezda “umorna od fudbala" ili samo od Brazila?

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 13:43

Dokumentarni film o brazilskom asu pokrenuo polemike

Vrhunski sportisti sve bogatiji, sve udaljeniji od običnog navijača. Pa i novinara. Mišljenja se izražavaju preko društvenih mreža ili kad su oni najveći u pitanju – u dokumentarnim filmovima. Jedan takav je DAZN snimio o Nejmaru, a već je i sam trejler bio dovoljan da zapali vatru. I u Brazilu. I u Parizu.

Naime, govoreći o Mundijalu u Kataru 2022. godine, Nejmar je rekao…

Izabrane vesti

Vidim ga kao poslednji za mene, jer ne znam da li ću posle toga mentalno biti dovoljno jak da nastavim da živim životom fudbalera. Tako da ću dati sve od sebe da ga osvojim sa Brazilom”, rekao je Nejmar.

I mada je Nejmar verovatno mislio samo na reprezentaciju Brazila, posebno imajući u vidu da se na nekoliko poslednjih okupljanja prepucavao sa kritičarima državnog tima, njegove reči odjeknule su i u Parizu. Jer njegov ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe tek 2025, sa opcijom da se produži i do 2026. godine. Sportski direktor Leonardo stoga je odmah zvao Nejmara da mu razjasni o čemu se radi, dok je ugledni Ekip, najuticajniji sportski dnevnik Francuske, objavio današnje izdanje sa slikom Brazilca i naslovom:

Nejmare, gde si?”.

Prva zvezda Svetaca je, dodaje Ekip, Leonardu otklonila dileme o zasićenosti. Tvrdi Nejmar da je mislio samo na Svetsko prvenstvo. Jer dok dođe ono naredno, 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, biće mu već 34 leta.

A u Brazilu je pritisak ogroman. Zamerali su mu za onih 1:7 protiv Nemačke na Mundijalu 2014. godine, iako Nejmar nije ni igrao to polufinale zbog povrede koja je mogla da ga otera u prevremenu penziju. Zamerali su mu i zato što previše dribla, previše izlazi, sada i zato što je kršio bezbednosne protokole u borbi sa korona virusom. Čini se da mu se se to smučilo, pa u istom dokumentarcu za DAZN otvoreno kaže da će, kada i ode u penziju, jednostavno “nestati”, jer želi da se skloni iz medija.

Deo francuske javnosti je ipak zabrinut. Nejmar odavno ne izgleda srećan kao što je bio dok je igrao za Barselonu, posebno posle izgubljenog finala Lige šampiona od Bajerna, avgusta 2020. godine. Mada, takav je on. Nekad razmažen, nekad uvređen, uvek predmet polemike. Da li je na pripreme došao s viškom kilograma, da li dovoljno trenira, da li dovoljno spava… Sve su te priče odavno ispričane.

Nejmar ipak uverava: osvajanje Mundijala 2022. je njegov veliki cilj i sve će učiniti za trijumf u Kataru. Nikakve to veze nema sa Pari Sen Žermenom. Vreme će pokazati koliko je iskreno to govorio.

 


tagovi

Nejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara