Sebastijan Ale proslavlja pogodak (©Reuters)
Sebastijan Ale proslavlja pogodak (©Reuters)

Neka se spremi Fortuna, Ajaks ima dobar apetit

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 12:55

Kopljanici u strašnoj formi pred otvaranje 6. runde Eredivizije u Sitardu

Ajaks je ušao u odličnu formu, što potvrđuje na svim frontovima. Pride, poraz PSV-a ubrizgaće dodatnu dozu samopouzdanja, pa bi snagu Kopljanika danas mogla da oseti i Fortuna Sitard na premijeri 6. kola Eredivizije (18.45).

Aktuelni šampion trenutno u potpunosti demonstrira kvalitet, i to ne samo u prvenstvu Holandije, već i u Ligi šampiona. Upravo je u najjačem kontinentalnom takmičenju velikan iz Amsterdama pre šest dana ostvario veličanstven rezultat pobedom u Lisabonu nad Sportingom sa čak 5:1. Uspela je četa

Izabrane vesti

Erika ten Haga da potpuno devastira kvalitete odbrane Lavova i pokaže ogromnu ofanzivnu snagu, a u istom režimu Dušan Tadić i drugovi nastavili su i prethodnog vikenda kada su demontirali Kambur sa 9:0.

18.45: (15,0) Fortuna Sitard (8,50) Ajaks (1,15)

Iako su izgubili bodove na gostovanju u Tventeu (1:1), mora se istaći da su Kopljanici dominirali u preostalim borbama, bukvalno zatrpavajući mreže rivala. NEC i Vitese su primili po pet golova, Kambur skoro dvostruko više. Ajaks trenutno ima dobar apetit, što bi takođe trebalo da se manifestuje protiv najbližeg protivnika.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Fortuna Sitard je na početku sezone savladala Tvente, a zatim remizirala sa RKC-om, ali naknadno nije osvojila ni bod na gostovanjima Sparti (1:3) i Herenvenu (0:1). Dobra vest je, međutim, da Fortuna nije izgubila četiri utakmice zaredom na svom stadionu, odnosno ako računamo borbe i od prošle sezone. Međutim, domaći tim je apsolutno neuspešan protiv Ajaksa. Poražen je na minulih pet dvoboja, a poslednji put ga je savladao još 2000. godine.


tagovi

EredivizijaHolandija 1AjaksFortuna Sitard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara