Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Nemačka domaćin Turskoj u gradu sa 100.000 prijavljenih Turaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 13:43

Nagelsman pozvao petoricu debitanata za prijateljski meč u Berlinu

Domaćin Eura 2024 ima za cilj da se vrati na pobednički put kada u subotu uveče u Berlinu dočeka Tursku u međunarodnoj prijateljskoj utakmici (20.45). Nemačka nije igrala takmičarski susret od Svetskog prvenstva u Kataru, a ove godine konstantno sparinguje. Sukob sa Turcima biće joj deseto odmeravanje u 2023.

Pozicija Nemačke kao domaćina smotre najboljih evropskih selekcija idućeg leta znači da su se Panceri automatski kvalifikovali za turnir, i otuda su več imali devet provera. U međuvremenu, Turska je overila prolaz na Euro pre finalne utakmice protiv Velsa i rasterećena stiže na megdan u grad u kojem živi oko 100.000 prijavljenih Turaka.

Izabrane vesti

DFB Elf je zapravo pobedio samo u jednoj od uvodnih šest prijateljskih utakmica 2023. godine, pretrpevši četiri poraza u tom opsegu, ali je potom savladao Francusku i Sjedinjene Američke Države, pored remija sa Meksikom, u poslednja tri dvoboja.

Tim Julijana Nagelsmana će igrati protiv Austrije u poslednjem meču u godini sledećeg utorka, a predstojeći mečevi će ponovo biti neverovatno važni kada je u pitanju izgradnja obrazaca igre. Nemačka, kao što je pomenuto, nije igrala takmičarski meč otkako je pobedila Kostariku sa 4:2 na Svetskom prvenstvu u decembru 2022. godine, pri čemu rezultat nije bio dovoljan da je pošalje u nokaut rundu takmičenja.

20.45: (1,48) Nemačka (4,60) Turska (6,25)

Manšaft je eliminisan u grupnoj fazi poslednja dva Mundijala, ali imaju relativno jak nedavni učinak na Evropskom prvenstvu, plasiravši se u finale 2008, polufinale 2012. i 2016. i osminu finala na Euru 2020.

Turska je, u međuvremenu, uživala u snažnoj kvalifikacionoj kampanji za Evropsko prvenstvo, sakupivši 16 bodova iz sedam mečeva u Grupi D zahvaljujući učinku od pet pobeda, remija i poraza. Selekcija koju vodi Vinčenco Montela je prva u svojoj grupi i već je obezbedila plasman, što znači da nema većeg pritiska na nju da postigne pozitivan rezultat protiv Velsa u poslednjem kolu sledećeg utorka.

Turska je pretrpela poraz od Japana rezultatom 4:2 u poslednjoj prijateljskoj utakmici 12. septembra, ali je pobedila u dve provere pre ove, savladavši Hrvatsku sa 1:0 i Letoniju sa 4:0 tokom oktobarske međunarodne pauze.

Džamal Musijala iz Bajerna je odsutan iz tima Nemačke za novembarske obaveze zbog problema sa tetivom. U timu ima pet debitanata, a to su Marvin Dukš iz Verdera, Robert Andrih iz Leverkuzena, Griša Promel iz Hofenhajma, Janis Blazvih iz RB Lajpciga i Oliver Bauman iz Hofenhajma.

Trener Nagelsman bi umesto Musijale trebalo da koristi Julijana Branta, dok bi Sane i Virc mogli da deluju iza najisturenijeg Filkruga u poslednjoj trećini. Što se tiče Turske, takođe se očekuje da će selektor Montela za ovaj meč da pošalje najjačih 11, jer će to biti dobar test sposobnosti protiv vrhunskog protivnika.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Subota

20.45: (1,48) Nemačka (4,60) Turska (6,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Turskereprezentacija TurskeJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara