Bjeković (© MN Press)
Bjeković (© MN Press)

Nenad Bjeković: Ovo nikome ne služi na čast

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 19:08

Oglasio se novi prvi čovek FSS-a

Haotičan dan u Fudbalskom savezu Srbije. Obe strane mašu argumentima, tvrdeći da je druga nije u pravu. No, zvanično, dešavanja u Staroj Pazovi okončana su imenovanjem Nenada Bjekovića na funkciju zamenika predsednika FSS, sa ovlašćenjima prvog čoveka.

Na taj način je nekadašnji golgeter, trener i sportski direktor Partizana promovisan na funciju koju je posle ostavke Slaviše Kokeze obavljao Marko Pantelić, uz podsećanje da je doskorašnji potpredsednik najpre smenio šest članova Izvršnog odbora.

Izabrane vesti

Isti se kasnije sastao, poništio sve Pantelićeve odluke i izabrao Bjekovića za glavnokomandujućeg dok se ne završe izbori na svim nivoima.

Ova odluka Izvršnog odbora je za mene velika čast i veliko priznanje. Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast“, pojasnio je Bjeković u izjavi za sajt FSS.

Bjeković je godinama prisutan u krovnoj organizaciji, međutim, sad je zaposeo najvišu tačku.

Verujem da ću uz pomoć najbližih saradnika raditi za dobrobit srpskog fudbala. Ja sam više čovek terena, ali imam uz sebe ljude koji imaju iskustva i znaju kako se rukovodi ozbiljnom organizacijom kao što je Fudbalski savez Srbije“.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak biće mu da obezbedi klimu za nasmetano funkcionisanje ovdašnjeg fudbala dok se ne izabere novi predsednik.

Nikada nisam voleo da pametujem i da filozofiram o stvarima i temama u koje se ne razumem, ali sam dovoljno dugo u fudbalu da mogu da odgovorim obavezama i zadacima u ovako delikatnom trenutku. Biće mi zadovoljstvo da vršim dužnost predsednika Saveza do raspisivanja novih izbora“, dodao je Nenad Bjeković.



tagovi

FSSFudbalski savez SrbijeNenad Bjeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara