Erling Haland opet bezopasan protiv Arsenala (©Reuters)
Erling Haland opet bezopasan protiv Arsenala (©Reuters)

Nevil: Nikada nisam video tim koji je tako otežao posao Sitiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 02:15

Defanzivna klinika Arsenala zaustavila ubitačni napad Građana. Siti prekinuo niz od 57 mečeva u kojima je davao golove na svom stadionu. Legende Mančester Junajteda hvale taktiku Mikela Arteta

Arsenal je prošle sezone dugo bio lider, ali kada je bilo najvažnije je poklekao, pa je kruna opet završila u vitrinama Mančester Sitija na Itihadu. Ove sezone, tim Mikela Arteta je sazreo, videćemo da li dovoljno za titulu. Liverpul je usamljen na čelu Premijer lige posle 29 kola. Profitirao je tim Jirgena Klopa posle remija bez golova u derbiju šampionata.

Paklena borba nas čeka u narednih devet kola. Trka utroje se nastavlja. Nekadašnji as Mančester Junajteda, sada komentator Skaj Sportsa, Geri Nevil, bio je oduševljen defanzivnom klinikom Arsenala na Itihadu.

Izabrane vesti

"Mislim da je Arsenal odgovorio na dva velika pitanja. Jedan je njihov mentalitet. Prošle godine je odustao ovde, dok je ove sezone izdržao veliki pritisak i izgleda kao tim koji može da dođe do titule i da ima mnogo više mentalne snage. Drugo je na defanzivnoj strani. Prošle godine je sugerisano da su bez Salibe slabiji, a to je danas dokazano. Saliba je bio bio sjajan, u to nema sumnje. Kao i Gabrijel. Za mene je radna etika dvojice napadača takođe bila neverovatna”, rekao je Nevil za Skaj Sports.

MANČESTER SITI ŠAMPION EVROPE - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Erling Haland je opet bio nevidljiv protiv Arsenala. U trećem vezanom meču protiv Tobdžija, ne samo da Norvežanin nije zatresao mrežu nego nije imao udarac u okvir gola.

Kada igrate protiv igrača svetske klase, nemojte da vas je sramota da ga udvojite. Ja sam to redovna radio sa Overmanosm i Piresom. Morao je neko da mi pomogne. Nikada nisam video tim koji je toliko otežao igru Sitija u završnici. Činilo se da nije bilo prostora za domaćina. Način na koji se Arsenal branio bio je jedinstven”, istakao je Nevil.

I Nevilov saigrač iz slavnih dana Junajteda, Roj Kin, složio se s kolegom.

Svako ima plan pre utakmice, ali igrate protiv Mančestr Sitija u gostima, znate da morate da se branite. Igrači su rekli da nisu planirali da budu tako duboko na svojoj polovinu u nastavku, ali vas rival natera na to. U posedu, Arsenal je verovatno želeo da prođe bolje. Imao je dva udarca u gol, Siti samo jedan, tako da u tom segmentu Arsenal može da bude zadovoljan. Morate da odate priznnje Arteti i Arsenalu na igri”, rekao je Kin.

On je pohvalio i fizički napredak Tobdžija.

“Fizički su mnogo jači nego prošle godine. Arsenal može da se nosi sa pritiskom, a prošle sezone se videlo da nije mogao”.

Nekadašni Gvardiolin đak, Mikel Arteta, uspeo je da nadmudri učitelja. Španac je bio zadovoljan remijem.

Posvećenost svih igrača, disciplina koju smo imali u svim odbrambenim delovima bila je sjajna. Morali smo da budemo zaista strpljivi i da odbranimo naš gol. Mislim da je 2021. poslednji put da Siti nije postigao pogodak kod kuće. Tri godine, to je težak posao. Nije mnogo timova uradilo ono što smo mi danas uspeli. Ništa se ne menja. Želeli smo da pobedimo. Nažalost, znamo rezultat Liverpula, ali moramo da nastavimo dalje. Ima još mnogo do kraja šampionata”, optimista je Arteta pred poslednju četvrtinu Premijer lige.

Siti je prekinuo niz od 57 utakmica gde je tresao mrežu rivala ma svom stadionu. Ostao je treći, sa tri boda manje od Liveprula.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Mančester SitiArsenalGeri NevilRoj KinPremijer liga

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara