Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Nezapamćeno u istoriji Barselone: Pedri prvi igrač sa klauzulom od milijardu evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 16:42

Klub želi da zaštiti najvrednijeg igrača od bogate konkurencije

Novi ugovor supertalentovanog veziste Pedrija imaće najveću otkupnu klauzulu u klupskoj istoriji! Nikada nijedan igrač Barselone nije dosad imao stavku o fiksnom otkupu od čak MILIJARDU evra! S obzirom na današnje fudbalske tendencije, nije isključeno da će u budućnosti takvi ugovori postati apsolutno normalna stvar.

Nedelja, 21.00: (1,55) Barselona (4,40) Valensija (6,50)

Izabrane vesti

Ipak, ostaće zapisano da će Pedri u narednih 48 sati postati prvi igrač Barselone s izlaznom klauzulom od 1.000.000.000 evropskih novčanica. Iako se prethodnih dana pisalo i šuškalo da postoje nesuglasice oko trajanja novog ugovora, sa svih strana iz Katalonije stižu vesti da su dve strane u završnoj fazi pregovora i da će isti biti potpisan najkasnije do petka, što praktično znači da je postignut koncenzus da Pedri bude “vezan“ za Barselonu do juna 2026. godine. I umesto 400.000.000 evra na ime ove stavke, koliko se prvobitno pominjalo, ići će do milijardu evra.

Tokom godina je najbliži granici od milijardu evra bio Antoan Grizman s klauzulom od 800.000.000 evropskih novčanica. Poređenja radi, Real Madrid je prethodnih sezona imao nekoliko igrača sa dvanaestocifrenom izlaznom klauzulom.

Ovo jasno pokazuje želju Barseloninog predsednika Đoana Laporte da maksimalno zaštiti status igrača za koga se uveliko procenjuje da će postati top klasa. Da je na odličnom putu Pedri dokazuje svojim igrama u dresu Barselone i pre svega Španije. S obzirom da je u fudbalu sve više vlasnika s praktično neograničenim finansijama, Barsa ne želi da Pedrija izgubi za znatno manju sumu novca...

Podsetimo, momak s Kanarskih Ostrva nedavno se našao na listi od 30 finalista za Zlatnu loptu, a zbog svog potencijala fudbalski kritičari smatraju da će biti prva zvezda Barselone u budućnosti. Rame uz rame s njim trebalo bi da budu Ansu Fati, Ronald Arauho i najnovije otkriće klupske škole Gavi.



tagovi

PedriBarselonaotkupna klauzula

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara