Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ni sami Azeri ne veruju u uspeh protiv Orlova: Igramo da ne primimo gol, a to ne donosi bodove

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 10:44

Bivši igrači pesimisti pred susret sa Srbijom

Dva poraza na početku takmičarskog ciklusa, bez obzira na imena rivala, nisu početak kakav bilo koja reprezentacija želi, ali kada se napravi dublja analiza učinka Azerbejdžana utisak je da nije sve tako crno. Favorizovana Portugalija poprilično se namučio da dođe do minimalne pobede (1:0), a duel sa Katarom nije u potpunosti merodavan s obzirom na to da je bilo logično da De Bjazi u prijateljskom susretu ne otvori sve karte i glavne adute sačuva za znatno važnije odmeravanje snaga sa Srbijom. Ipak, posle samo dva izazova u 2021. godini javnost u Azerbejdžanu ne odiše optimizmom, a među onima koji sumnjaju u pozitivan rezultat protiv Srbije su i nekadašnji fudbaleri Afran Ismailov i Dmitrij Jeremejev.

Ismailov, bivši reprezentativni vezista Azera, u razgovoru za Azerisport istakao je pozitivne segmente igre i objektivno analizirao šanse De Bjazijevih izabranika u daljem takmičenju.

Izabrane vesti

"Naš tim je igrao dobro protiv Portugalije, iako smo izgubili sa 0:1. Poraženi smo i od Katara sa 1:2, ali je glavno da smo prikazali timski fudbal. Jednostavno postoje problemi sa napadom, ali ovo je razumljivo, reprezentacija igra defanzivno. Branimo se sa 7-8 igrača, što automatski stvara probleme sa ulaskom u napad. Stoga je malo utakmica u kojima osvajamo bodove", rekao je nekadašnji fudbalski arhitekta.

Kada je u pitanju konkretno duel sa Orlovima, Ismailov je naglasio da bi i remi predstavljao čudo.

"U drugom kolu Srbi su uzeli bod od Portugalije (2: 2) i pokazali kvalitet. Ukoliko uspemo da izborimo remi bio bi to fenomenalan rezultat, ali biće veoma teško. Odnosno, ako budemo igrali u istoj postavi i u istom defanzivnom fudbalu, onda opet nećemo moći da postignemo gol. Stoga, takođe moramo razmišljati o tome da krenemo u napad. Ako želimo da osvojimo tri boda, moramo da postignemo gol. Biće teško osvajati bodove u ovoj grupi, ali kod kuće možemo da uradimo nešto. Utakmice protiv Luksemburga i Irske takođe će biti neugodne, ali to su rivali koje možemo da savladamo u Bakuu", izjavio je Ismailov.

Isimailov iz perioda kada je nosio dres Karabaga, Foto: ReutersIsimailov iz perioda kada je nosio dres Karabaga, Foto: Reuters

Znatno više pesimizma pokazao je Jeremejev, bivši fudbaler Karabaga i Bakua koji je govorio za Apasport.

"Svako od nas želi ekipi pobede, ali nemojte da sutra sve kritike padnu na pleća igrača posle novog poraza. Kod nas ne postoji ambicija niti konkurencija, a u takvoj sredini nema ni uspeha. Ponovo ćemo se boriti da ne primo gol i radovati se svakom bodu koji osvojimo iz eventualnih remija, ali tu je kraj. Iskreno, ne očekujem ništa od reprezentacije u kvalifikacijama. Ako su pozvana šestorica fudbalera iz poslednjeg kluba u prvenstvu kako mogu da očekujem uspeh od tog tima", rekao je nekadašnji ofanzivac.

Sada mladi strateg kao problem je istakao naturalizaciju stranaca koji zbog novca oblače nacionalni dres Azerbejdžana.

"Stranci dolaze u reprezentaciju zbog finansijskih uslova, nudi im se dobar novac. Ako dobiju bod, zaradiće 30 ili 40 hiljada dolara, ako pobede u samo jednoj utakmici tokom kvalifikacija zaradiće dovoljno. Te igrače nije briga ni za šta drugo, ako im se ne obeća novac - neće doći. Ovo je reprezentacija, a ne klub. Novac ovde ne bi trebalo da igra ulogu. Na primer, zašto sada ne dolazi Dmitrij Nazarov? Jer novac im je važniji od bilo čega drugog", kazao je Jeremejev.

Podestimo, duel u Bakuu zakazan je za utorak od 18 časova.



tagovi

reprezentacija Azerbejdžanakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara