Radost igrača Boke Juniors (©Reuters)
Radost igrača Boke Juniors (©Reuters)

Nije kraj - Boka Juniors ide po još jedan pehar

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.10.22. | 23:05

Kup Argentine: Đenovljani igraju sa Patronatom za plasman u finale, odnosno za treći trofej u aktuelnoj kampanji

Aktuelni šampioni Argentine i osvajač Liga kupa, Boka Juniors, sa velikim samopouzdanjem kreće po još jedan trofej. Noćas je očekuje polufinalni obračun u nacionalnom Kupu sa Patronatom, klubom koji je nasuprot velikom ovosezonskom uspehu Đenovljana, izgubio status prvoligaša. Kao što je i do sada bila praksa, utakmice argentinskog Kupa igraju se na neutralnim terenima, i tako će poprište ove polufinalne bitke biti stadion Bisentenario u San Huanu sa početkom od 02.30 po srednjoevropskom vremenu.

Pošto je proslavila 35. titulu šampiona Argentine Boka će nastojati da nastavi uspešan niz sa ciljem da se domogne i trećeg nacionalnog trofeja u jednoj takmičarskoj sezoni. U poslednjem meču, Boka se na čuvenoj Bombonjeri suočila sa Independijenteom, ali tom prilikom nije uspela da savlada rivala iz Aveljanede. Ipak, spletom okolnosti i nerešenim rezultatom 2:2, Boka je uspela da se domogne 73. trofeja u istoriji.

Izabrane vesti

Bez mnogo vremena za slavlje, ekipa Uga Ibare već ima ozbiljne pretenzije na još jednu nacionalnu srebrninu. Prema onome što je viđeno na prošlom treningu, Ibara planira da odmori uobičajene startere u sredini kako bi dao priliku Estebanu Rolonu, Kristijanu Medini i Martinu Pajeri, koji će formirati vezni trougao. Bez Darija Benedeta zbog povrede, zauzvrat, Sebastijan Vilja će imati šansu u napadu. Pored toga, vraća se Nikolas Orsini, a drugi špic biće Norberto Briasko. Havijer Garsija će biti na golu umesto Agustina Rosija. Isto tako, sve ukazuje da će se i odbrana potpuno promeniti, angažovanjem Marsela Vajganta, Fakunda Ronkalje, Gabrijela Arande i Agustina Sandeza.

U poslednjih pet mečeva koje je zvanično odigrala Boka Juniors ove sezone zabeležila je tri pobede, remi i poraz. U ovom periodu ostvarila je trijumfe protiv Himnazije iz La Plate, Sarmijenta i Aldosivija, pored toga što je remizirala sa Independijenteom i izgubila od Njuels Old Bojsa.

02.30: (3,30) Patronato (3,00) Boka Juniors (2,25)

Uprkos korektnoj kampanji u Profesionalnoj ligi, Patronato je završio kao pretposlednji tim na tabeli koeficijenata čime će svoje nastupe od sledeće sezone izmestiti u Nasional B ligu. Sada svu nadu polaže u Kup Argentine, gde će pokušati da zada još jedan osvetnički udarac velikanima.

Patronato beleži tri uzastopne pobede u sezoni posle kasne reakcije u ligi, ali želi da iskoristi taj zamah za plasman u veliko finale nacionalnog Kupa, čak sa ovako teškim rivalom kao što je Boka. Međutim, ne treba zaboraviti da je tim Fakunda Save već dokazao svoju vrednost tako što je eliminisao River Plejt u četvrtfinalu ovog takmičenja, posle 2:2 i penal lutrije, što je nešto čemu se nada i protiv Đenovljana.

U poslednjem meču, Patronato se suočio sa Urakanom, prošle nedelje, u sukobu koji je završen pobedom od 3:2 na svom terenu, ohrabrujući tako navijače uoči važnog i odlučujućeg duela kao što je ovaj protiv Boke. U poslednjih pet mečeva, zabeležio je tri pobede i dva poraza. U ovom periodu, Patronato je savladao već pomenuti Urakan, Godoj Kruz i Lanus, pretrpevši poraze od River Plejta i Kolona. Treba napomenuti da se tim sa Entre Riosa suočio sa Bokom krajem jula u sklopu profesionalne lige i tom prilikom je ubedljivo savladao Đenovljane sa 3:0.

Fakundo Sava je u nedelju odlučio da sačuva većinu startera u pobedi protiv Urakana. U principu, Sebastijan Medina je jedini fudbaler koji će se sigurno naći u startnih 11. Ideja trenera bila je da ga sačuva za utakmicu protiv Boke, do te mere da ga je zamenio na poluvremenu u meču protiv El Globa. Pod znakom pitanju Leonel Mosevič, kao i Husto Đani. U slučaju da ne budu spremni neposredno pred duel, na njihovim pozicijama naći će se Serhio Oheda i Aksel Rodrigez.

Patronato je prvenstvo Argentine završio na 10. mestu na tabeli, gde je uz 11 pobeda, sedam remija i devet poraza osvojio 40 bodova. U Kupu Argentine do ove faze takmičenja došao je pobedama nad Deportivo Moronom, Kolonom, Himnazijom, a zatim je eliminisao i prvog favorita, River Plejta.

Ova utakmica obećava da će biti veoma interesantna, jer obe ekipe dolaze iz sjajnih nastupa, ali i pozitivnih rezultata. Patronato je pobedio u poslednja tri okršaja sa odličnim učinkom, bilo kod kuće ili u gostima. U međuvremenu, Boka Juniors je pre tri dana postala šampion Profesionalne lige i stiže veoma samouverena i sa željom da objedini sva tri nacionalna trofeja u ovoj godini.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 6 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

KUP ARGENTINE - POLUFINALE

Sreda

Banfild - Taljeres U TOKU

Četvrtak

02.30: (3,30) Patronato (3,00) Boka Juniors (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentinePatronatoBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara