Pep Biel u duelu sa Žanderom (©MN Press)
Pep Biel u duelu sa Žanderom (©MN Press)

Nije realno da Kopenhagen ostane bez titule makar Makarić proradio

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 13:26

Poslednje kolo u Danskoj: Midtjiland zaostaje tri boda za Lavovima i ima za devet golova slabiju gol-razliku

U danskoj Superligi na dnevnom redu je poslednji dan prvenstvene runde. Lider na tabeli Kopenhagen dočekuje Olborg i sprema se da proslavi titulu šampiona Danske.

Iako drugoplasirani Midtjiland još može da sustigne Lavove, domaći trenutno imaju tri boda više i za devet golova bolju gol-razliku i deluje prilično nerealno da to uspeju da prospu. U tom kontekstu, izgledi Vukova iz Herninga su minimalni.

Izabrane vesti

U meču na Parkenu između Kopenhagena i Olborga, lider je usmeren na pobedu i izvesno neće dozvoliti da mu ioz ruku izmakne 14. titula šampiona. Posle perioda slabosti sa dva remija i poraza od Randersa, ekipa trenera Jesa Torupa se na vreme oporavila. Radovala se na dve protekle utakmice pobede protiv Randersa i Silkeborga.

17.00: (1,55) Kopenhagen (4,40) Olborg (6,50)

Pored toga, Lavovi mogu da se oslone na domaći teren. Nijedan tim u Superligi ove sezone nije sakupio više bodova od Kopenhagena - 31. Drugi na ovoj listi je Midtjiland sa 29. S obzirom na to i pride nedavni loš učinak Olborga, koji je bez pobede na šest prethodnih susreta na kojima je doživeo pet poraza, jasno je da se gostima crno piše osim ukoliko ne proradi Milan Makarić, srpski špic koji je postigao osam golova u sezoni.

Torup će se u ofanzivi oslanjati na Pepa Bila. Španac je već treću godinu u Kopenhagenu, a posle dva i četiri gola kao sezonskih bilansa, sada na svom kontu ima 11 pogodaka. Bil je na trećem mestu najboljih strelaca Superlige, i odlično je nadoknadio odlazak napadača Jonasa Vinda u zimskoj pauzi u Volfzburg.

Kopenhagen i Olborg su se sukobili 92 puta pod okriljem Superlige. Istorijski gledano, Lavovi su bili očigledno uspešniji sa 48 pobeda i slavili su na šest od prethodnih osam međusobnih okršaja.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

DANSKA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

17.00: (2,20) Brendbi (3,45) Silkeborg (3,25)

17.00: (1,55) Kopenhagen (4,40) Olborg (6,50)

17.00: (1,75) Midtjiland (3,80) Randers (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1KopenhagenOlborgMilan Makarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara