Fikajo Tomori (©Reuters)
Fikajo Tomori (©Reuters)

Nije Simakan već Tomori: Pozajmica do leta i opcija od 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 13:59

Štoper Čelsija dolazi u Milano sredinom naredne sedmice

Nije Mohamed Simakan već - Fikajo Tomori.

Posle neočekivanog raspleta pregovora sa Strazburom za mladog francuskog štopera koga je povreda teža kolena praktično odvojila od potpisa za Milan, uprava Rosonera reagovala je relativno brzo i uspela da postigne dogovor sa Čelsijem za transfer Fikaja Tomorija.

Izabrane vesti

Za razliku od Simakana, koga je Milan hteo odmah da otkupi od Strazbura, Paolo Maldini je sa Čelsijevom direktorkom Marinom Granovskajom uspeo da nađe zajednički jezik oko šestomesečne pozajmice, uz opciju kupovine na leto u visini od 30.000.000 evra. Kako javljaju svi relevantni mediji bliski Milanu Tomori će u Grad mode doputovati sredinom naredne sedmice posle čega ga čekaju lekarski pregledi i potpisivanje ugovora.

Tomori je talentovani štoper iz Čelsijeve akademije koga je Frenk Lampard prošle sezone lansirao u prvi tim i imao nekoliko zapaženih izdanja, ali je od momenta kada je klubu omogućeno da dovodi pojačanja minuta gotovo potpuno oduzeta. Doveden je Tijago Silva koji je odmah zauzeo mesto u startnoj postavi, a s ostankom Antonija Ridigera konkurencija za štopersku poziciju je ogromna i čine je još Kurt Zuma i Andreas Kristensen. I pored toga dobio je oko 234 minuta. Odigrao je dva puna meča u Liga kupu, ali i nepuno poluvreme u jednoj utakmici Premijer lige.

Zbog dobrih igara dobio je novi ugovor već u decembru 2019. godine, ali je ubrzo gotovo potpuno ispao iz rotacije.

Nešto pre Tomorija na lekarske preglede u Casa Milano dolazi Mario Mandžukić. On će, naime, već u ponedeljak doputovati u Milano kako bi odradio sve kontrole, a onda potpisao ugovor na šest meseci, uz opciju produžetka na još godinu dana.



tagovi

Fikajo TomoriČelsiMilanZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara