Foto: FSS
Foto: FSS

Nina Matejić seje strah, ali Srbija još traži prve bodove

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 15:55

Reprezentativke Srbije protiv Turske na trećem izazovu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Porazi od Nemačke (1:5) i Portugalije (1:2) doveli su reprezentativke Srbije u situaciju da duel 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Turske dočekuju uz imperativ pobede. Ispušteni bodovi u dva uvodna meča uticali su da naše dame jedino sa celim plenom u susretu zakazanom za danas od 18 časova ostaju sa realnim šansama u trci za drugo mesto u grupi koje garantuje baraž.

Prva dva izazova ukazala su na boljke izabranica selektora Predraga Gvozdenovića koji se suočio sa velikim kadrovskim problemima i izostancima, Milice Stanković i Tijane Matić, uz ranije povređene Jelenu Čanković, Alegru Poljak, Dinu Blagojević i Miljanu Ivanović. Prva poluvremena oba susreta pokazala su se kao smernice i modeli za igru kakvoj bi naša selekcija trebala da teži, dok su u oba slučaja indikatori negativnih segmenata bili izraženi u nastavku.

Izabrane vesti

Posebnu pažnju, uprkos porazima, u dresu Srbije privukla je Nina Matejić. Fudbalerka rođena 2005. godine uspela je da se upiše u strelce protiv Nemica i Portugalki čime je potvrdila da je budućnost ženskog fudbala u Srbiji, ali i u svetu.

Mlada fudbalerka biće u prvom planu i protiv Turkinja, posebno usled činjenice da su današnje rivalke naše reprezentacije u utakmicama sa Portugalijom (1:1) i Bugarskom (1:0) demonstrirale veoma čvrstu igru u defanzivi, dok će uprvo odbrana biti linija srpskog tima na posbnom testu s obzriom na skroman učinak u prva dva kola i čak sedam lopti u mreži. I dok se selektor Gvozdenović u napadu uzda u 16-godišnju Ninu Matejić, udarna igla Turkinja biće iskusna Jagmur Uraz. Golgeterka Bešiktaša golovima je potpisala sva četiri osvojena boda njene reprezentacije i jedina je koja je postizala pogotke za Tursku u aktuelnim kvalifikacijama.

Eventualna pobeda nad Turskom, osim što bi u značajnoj meri vratila šanse Srbije u borbi za Svetsko prvenstvo istovremeno bi predstavljala uvertiru u novembarski dvomeč naših dama protiv Bugarske.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – ŽENE

Grupa 8

Utorak

Nemačka - Izrael u toku

17.00: (18,0) Bugarska (10,0) Portugalija (1,08)

18.00: (1,65) Srbija (3,60) Turska (5,10)



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara