Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ništa od Vlahovića u Sitiju: Gvardiola odustao od dovođenja napadača

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 17:14

Španski strateg otkrio da angažman devetke neće biti opcija tokom zimskog prelaznog roka

Transfer Ferana Toresa iz Mančester Sitija u Barselonu aktuelizovao je priču o potrazi Građana za ofanzivcem koja traje već nedeljama. Brojna imena dovođena su u vezu sa šampionom Engleske, a jedan od napadača koji su uvrštavani među glavne favorite da obuku nebeskoplavi dres bio je Dušan Vlahović. Ipak, centarfor Fjorentine, kao i napadači generalno, u prelaznom roku pred nama neće biti na meti Sitija.

Dilemu je zvaničnim stavom razrešio Pep Gvardiola, strateg Sitija, koji je odbacio opciju dovođenja špica u predstojećem prelaznom roku.

Izabrane vesti

"Nećemo dovoditi nijednog napadača u januaru", istakao je Španac na današnjoj konferenciji.

Iako je pozicija centarfora deficitarna u Sitiju, činjenica da Gvardiola neretko igra bez klasične devetke razlog je zbog kojeg Građanima nije urgentan angažman napadača, posebno ukoliko se uzme u obzir da Tores koji je na izlazinm vratima nije imao značajnu minutažu ove sezone usled povrede stopala.

U nastavku sezone, jedini klasični centarfor Građana biće Gabrijel Žezus, međutim, tokom jeseni neretko smo bili svedoci da ulogu (lažne) devetke preuzmu Fil Foden ili Rahim Sterling.

Konkurenciju u veznom redu zaoštriće golobradi Kol Palmer koji se našao na radaru Njukasla, ali je Siti odbio pozajmicu do kraja sezone koju su Svrake ponudile za mladog vezistu.

Kada je Vlahović u pitanju, pored činjenice da se Siti isključio iz trke, spisak klubova na čijoj se listi želja našao srpski golgeter je gotovo nepregledan, a uz Juventus, Totenhem i Arsenal koji su najčešće pominjani, od nedavno je u najuži krug kandidata ušla i Borusija Dortmund. Milioneri u centarforu Fjorentine vide idealnu zamenu za Erlinga Halanda koji bi mogao da napusti bundesligaša uz značajno obeštećenje.


tagovi

Dušan VlahovićPep GvardiolaFeran ToresKol Palmer

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara