Mauro Boseli (©Reuters)
Mauro Boseli (©Reuters)

Noć odluke u Paragvaju: Kome ide titula? Sero Portenju dosta bod u direktnom obračunu sa Aboridžinima

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.12.21. | 22:48

Klausura: Sukob vodećih koje dele dva boda, Klub Guarani mora da pobedi ako želi pehar

Poslednje kolo paragvajske Klausure, ujedno je i poslednji vikend ligaškog fudbala za kalendarsku godinu u ovoj južnoameričkoj zemlji. Komplikovanih sutuacija gotovo da nema. River Plejt iz Asunsiona ispao u Intermedija diviziju kao klub sa najgorim koeficijentom učinka iz prethodne tri sezone, dok će Sportivo Lukenjo igrati baraž za opstanak u najjačem društvu. Ipak, ono po čemu se izdvaja ova runda, osim što je poslednja u prvenstvu, jeste što će se upravo po njenom okončanju definisati šampion formata Klausura. Noćas (00.30) na stadionu Rohelio Lorenco Livijers u Asunsionu, domaći sastav Guaranija dočekaće trenutnog lidera na tabeli Sero Portenjo.

Ovaj meč će biti pravo finale. Prvi i drugi tim na tabeli sastaju se poslednjeg dana, i to u trenutku kada je razlika između njih samo dva boda, tako da će sve biti definisano ovim okršajem. Guarani je na drugom mestu sa 35 bodova i 10 pobeda, dok je Sero stigao do 37 jedinica i dovoljan mu je i remi da bi ostao u vrhu tabele.

Izabrane vesti

00.30: (2,70) Klub Guarani (2,90) Sero Portenjo (2,95)

Aboridžini u ovaj duel ulaze posle iznenađujućeg remija 1:1 sa poslednjeplasiranom Guairenjom. Dok sa suprotne strane, gostujuća ekipa stiže kao jedina kojoj pripada čelo, pošto je uspela da iskoristi izjednačenje svog dežurnog pratioca proteklog vikenda i minimalnim rezultatom na svom terenu savlada sastav 12. Oktobar. El Ciklon kojeg predvodi Fransisko Arse tražiće nastavak trijumfalnog niza i osvajanje turnira, koji je izgledao izgubljen u jednom periodu.

Guarani mora da pobedi posle remija u prethodnom kolu protiv Guairenje ako želi da stigne do 12. titule, prve posle pet godina, kada je osvojio Klausuru 2016. uz vođstvo Danijela Garnera. Sadašnji strateg Aboridžina Fernando Hubero priprema istu formaciju kao i iz prethodnih kola, ali sa važnim povratnicima kao što su krilni igrač Anhel Benitez i vezista Fernando Sedres. Naravno tu je i neizostavan napadački tandem koji čine Fernando Fernandes i Alfio Ovijedo, sa šest, odnosno pet postignutih golova u dosadašnjem formatu Klausure. Pored toga, važno je naglasiti da će se i ofanzivni vezista Hose Ignasio Florentin naći u početnom sastvau, najefikasniji igrač u ekipi sa sedam postignutih golova.

Sa druge strane, El Ciklon, kome je dovoljan remi, cilja vraćanje krune posle dva turnira i formata Apertura 2020 kada je poslednji put podigao trofej, i tada kao i sada sa Fransiskom Arseom kao glavnim strategom. Sero koji je poslednjeg vikenda savladao 12. Oktobar sa 1:0, vraća se na svoju najproduktivniju formaciju, sa dva vezna igrača, Argentincem Federikom Karizom i Klaudijem Akinom, dok će u napadu usamljen stajati Mauro Boseli.

Trener domaćih, Španac Fernando Hubero izjavio je uoči odlučujućeg duela da Guarani neće spekulisati. On veruje da će njegovi igrači pobediti Sero Portenjo i osvojiti Klausuru.

"Vodim veoma dobru ekipu, sa velikim entuzijazmom, sa velikim samopouzdanjem i nadam se da ćemo sve ovo preneti na teren. Podrška navijača je veoma bitna, jer na našem terenu tim je uvek igrao dobro, imao je dobar učinak, i upravo na njemu smo zabeležili najviše bodova. U našim glavama nema drugog rezultata osim pobede", rekao je strateg Aboridžina.

Suštinski, kada se pogleda generalni plasman koji objedinjuje bodovnu tabelu formata Apertura i Klausura, oba tima se nalaze na pozicijama koje vode u naredno izdanje Kopa Libertadores. Ipak, pored direktnog plasmana Libertada kao osvajača Aperture, ostavlja se pitanje ko će biti drugi direktan učesnik grupne faze, jer tu privilegiju imaju samo prvaci formata, dok će druga dva predstavnika iz Paragvaja svoje mesto u najjačem kontinentalnom društvu morati da potraže kroz kvalifikacije.

Poslednji put ova dva tima sastala su se 18. septembra, na stadionu Heneral Pablo Rohas u sklopu 9. kola Klausure. Tom prilikom nijedna od dve suprostavljene strane nije kapitulirala i meč je završen najnepopularnijim rezultatom 0:0. Nešto ranije ove godine, u okršajima iz formata Apertura, oba rivala izašla su sa po jednom pobedom. Guarani je slavio kao domaćin sa 2:0 golovima Alana Pereire i Hosea Florentina, dok je na Pablo Rohasu Sero uspeo da prisvoji sva tri boda tek u sudijskoj nadoknadi vremena golom Roberta Moralesa za konačnih 2:1.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA - POSLEDNJE 18. KOLO

Petak

Libertad - River Plejt 5:0 (2:0)

Subota

12. Oktobar - Sol Amerika /u toku/

Sportivo Lukenjo - Guairenja /u toku/

Nedelja

00.30: (2,70) Klub Guarani (2,90) Sero Portenjo (2,95)

23.30: (2,60) Nasional (3,25) Olimpija (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoKlub Guarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara