Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Nova detonacija: Posle Lukakua, ode i Lautaro za 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.08.21. | 13:29

Potpuno rasulo Intera, Tajms navodi da je gotovo...

Didije Drogba je povratak Romelua Lukakua u Čelsi pozdravio euforično na svim društvenim mrežama, čime je samo još jednom potvrdio transfer iz Intera vredan rekordnih 115.000.000 evra! Samo nekoliko sati kasnije s Ostrva je odjeknula nova transfer bomba – ode Lautaro Martinez u Totenhem!

Prema informacijama uglednog britanskog lista Tajms, Totenhem je postigao konačni dogovorio s Interom transfer argentinskog napadača za sumu od 70.000.000 evra! Kako se navodi, u okviru ovog posla biće i bogati bonusi koji bi vrednost celog posla mogli da podignu na čak 90.000.000 evropskih novčanica...

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (1,75) Čelsi (3,50) Viljareal (5,10)

Sve je manje dileme oko toga da li će Hari Kejn otići do kraja prelaznog roka! Kako stvari stoje, pitanje je samo dana kada će engleski napadač postati nova superzvezda Mančester Sitija! Sada svi čekaju nestrpljivo da vide pod kojim uslovima će se završiti još jedan megatransfer, s obzirom da Totenhem traži između 150.000.000 i 180.000.000 evra, dok Siti nudi zasad oko 120.000.000 evra. Ipak, neki mediji smatraju da bi Kejn čak mogao da ostane, pa da Nuno Espirito Santo igra u sistemu sa Lautarom i njim, ali to je zaista teško očekivati...

Što se tiče Lautarovog odlaska tiče, pod uslovom da su Tajmsova saznanja tačna, Totenhem je u potpuno šokantnom obrtu preskočio Arsenal koji je dugo pratio argentinskog golgetera i brzinski završio pregovore sa čelnicima Intera. Jednostavno, Pevci su povukli daleko konkretnije poteze od gradskog rivala i dobili veliki potpis kojim bi bar delimično trebalo da se "pokrije" odlazak Harija Kejna. A, prema najavama iz Italije, sledeći bi trebalo da bude Dušan Vlahović iz Fjorentine, pošto su rukovodioci Totenhema u aktivnim pregovorima sa zastupnicima srpskog centarfora.

Najzaslužniji čovek za dolazak Lautara Martineza je novi sportski direktor Totenhema Fabio Paratići. Naime, on se zajedno sa svojim timom ljudi maksimalno angažovao oko toga da novi trener dobije konkurentan sastav za novu sezonu, u jeku rekordnih transfera Džeka Griliša u Mančester Siti, Romelua Lukakua u Čelsi i Džejdona Sanča u Mančester junajted. Pevci su već od Atalante doveli Kristijana Romera, prvo na pozajmicu do kraja sezone, ali uz otkup od preko 50.000.000 evra. Stigao je i njegov saigrač iz Bergama, golman Pjerluiđi Golini, plus supertalentovani Španac iz Sevilje Brajan Hil, a kapitalac leta biće očigledno - Lautaro Martinez!

Ovaj transfer potpuno je šokirao sve na Čizmi, pogotovo jer se posle Interovog dogovora s Čelsijem za prelazak Lukakua po ceni od 115.000.000 evra očekivalo da će Lautaro ostati. Međutim, finansijski problemi u klubu očigledno su toliko veliki da aktuelni šampion Italije mora da rasproda sve što vredi kako bi se izbegao odlazak u dužničko ropstvo! Podsetimo, Inter je već za 60.000.000 evra, uz 10.000.000 na bonuse, prodao Ašrafa Hakimija Pari Sen Žermenu iako ga je doveo tek prošlog leta iz Real Madrida. Uz Lukakua, sada i Lautara, još ranije je otišao Ešli Jang kao slobodan igrač u Aston Vilu, dok se aktivno radi na raskidu saradnje sa Aleksisom Sančezom, Arturom Vidalom, Radžom Najngolanom i Matijasom Vesinom. Dalbert je otišao na pozajmicu u Kaljari, dok je slobodne papire pre transfera u Benfiku dobio i Žoao Mario. Na kraju, pitanje je da li će Kristijan Eriksen zbog srčanog zastoja na Evropskom prvenstvu uopšte moći da se bavi profesionalnim fudbalom više.

Inter je kao zamenu za Lukakua već dogovorio Edina Džeka kome sleduje plata od 5.500.000 evra uz bonuse, dok italijanski transfer eksperti veruju da će Lautarov naslednik u Interu biti - Duvan Zapata.

USKORO OPŠIRNIJE...


tagovi

Lautaro Martinezletnji prelazni rok 2021InterTotenhem

Obaveštavaj me

Inter
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara