Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Nove informacije sa Ostrva o Ronaldu: Može da ide, ekipi će biti bolje bez njega

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 12:20

BBC kod svojih insajdera na Old Trafordu saznaje da Mančester junajted, ipak, razmišlja o prodaji Portugalca

Umesto bajke - horor priča. Povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted nije dao željeni rezultat. Klub sa Old Traforda prošle sezone nije uspeo da se izbori za učešće u Ligi šampiona, a ove je startovao s dva poraza.

Portugalac nije doneo boljitak u igri i rezultatima, štaviše, ovog leta svojim ponašanjem značajno je pokvario dobru atmosferu i euforiju izazvanu dolaskom Erika ten Haga umesto Ralfa Rangnika i pobedama tokom azijsko-australijske turneje nad Liverpulom, Melburnom i Kristal Palasom. Delovalo je da bi klub sa Old Traforda mogao dobro da uđe u sezonu, međutim, osmehe na licima navijača brzo su zamenila naborana čela, a onda i suze.

Izabrane vesti

Remiji sa Aston Vilom i Rajo Valjekanom, te poraz od Atletiko Madrida u završnoj fazi priprema vratili su sumnju među pristalice slavnog kluba, a ona se ispostavila kao opravdana posle neuspeha u prva dva kola Premijer lige i poraza od Brajtona 1:2 i Brentforda 0:4.

Nekako paralelno s problemima počelo je da se piše o želji Kristijana Ronalda da ode iz kluba u potrazi za sredinom u kojoj će igrati Ligu šampiona. Iako ima ugovor na još godinu dana, Portugalac je propustio pomenutu turneju, navodno bio povređen, a kada se konačno pojavio na treninzima, Ten Hag namenio mu je ulogu rezerviste, što je dodatno razbesnelo jednog od najuspešnijih igrača u istoriji fudbala.

Zahtev za odlaskom nije tajna, ali je holandski trener pričao da klub ne želi da proda Ronalda i da računa na njega. Po informacijama BBC-ja, ploča na Old Trafordu se u međuvremenu okrenula. Posle drugog poraza na startu sezone u rukovodstvu Mančester junajteda počeli su sve više da razmišljaju o prodaji portuglaskog asa.

U prvih mah protivljenje je bilo zbog činjenice da Ronaldo garantuje golove bez obzira na izdanje tima (prošle sezone ih je dao 24 u 38 mečeva), ali sve više postaje jasno da njegovo ponašanje negativno utiče na raspoloženje u ekipi. Ronaldo navodno ima tek minimalnu komunikaciju sa saigračima, van terena im se i ne obraća, pa čak i da ne dovedu zamenu, u klubu su počeli da veruju da bi njegov odlazak svakako popravio moral tima.

Konačnu odluku doneće trener Ten Hag u dogovoru sa direktorima Ričardom Arnoldom i Džonom Murtaom. I to možda vrlo brzo, pošto ekipu u ponedeljak čeka veliki derbi sa Liverpulom, takođe ranjenim posle dva remija na startu sezone. Ishod te utakmice mogao bi da bude od velikog značaja za dalja dešavanja na Old Trafordu.

Prodaja Ronalda, međutim, neće biti lak posao jer je malo klubova koji mogu da ispunje njegove visoke zahteve za platu. U Junajtedu je ona prošle sezone iznosila 30.000.000 evra bruto, ali je uoči ove smanjena za 25 odsto zbog neuspelog plasmana kluba u Ligu šampiona.

Pominjali su se tokom leta Čelsi, Atletiko Madrid i Bajern Minhen, pa i povratak korenima u Sportingu iz Lisabona, ali konkretnih poteza zasad nije bilo.


tagovi

Kristijano RonaldoMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara