Fudbaleri Saprise (©AFP)
Fudbaleri Saprise (©AFP)

Obračun velikana u Kostariki: Saprisu nosi huk s tribina, Brajan Ruiz adut Alahuelensea

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 23:15

Plej-of Aperture: Najtrofejniji klub u ovoj zemlji Srednje Amerike igra pred svojim navijačima revanš polufinala. U prvom meču u Alahuelu nije bilo pogodaka

Uzbudljiv finiš sezone u kostarikanskoj Aperturi. Među četiri najbolja tima u plej-ofu našla su se sva tri velikana – Saprisa, Alahuelense i Eredijano. Prijatno je iznenadio Puntarenas. U prvim mečevima polufinala mreže se nisu zatresle.

Šlager ove runde je dvomeč Saprise i Alahuelensea. Radi se o najboljim timovima u Kostariki. Saprisa ima 36 titula, a ekipa iz Alahuela šest manje. Sledi Eredijano sa 29, dok su ostali daleko iza. Libertad ima šest, Kartahines četiri...

Izabrane vesti

Pre sedam dana mreže su mirovale, a revanš je noćas (04.00) u San Hozeu. Prva zvezda Alahuelensea je Brajan Ruiz, koji je imao odličnu karijeru u Evropi. Branio je boje Tventea, Fulama, PSV-a, lisabonskog Sportinga, a imao je kratkotrajnu avanturu u Brazilu u redovima Santosa. Već tri sezone je uzdanica tima iz Alahuela sa kojim je bio šampion u sezoni 2020/2021.

04.00: (2,00) Saprisa (3,25) Alahuelense (3,70)

Nije se proslavio u ovom šampionatu, postigao je samo dva gola. Sa šest pogodaka najefikasniji su Fredi Gondola i Johan Venegas. Najbolji paker tma je Aleksander Lopez. Uzdanice Saprise su Havon Ist, strelac pet pogodaka, a po četiri su postigli Kendal Vartson, Luis Pardela i Fabrisio Aleman. Marijano Tores je imao šest asistencija na kontu u ovom šampionatu.

Ove sezone, najveći klubovi u Kostariki igraju tvrde mečeve. Na dve vezane je bio tip 0-1. Velkani iz San Hozea i Alahuela su odmerili snage u polufinalu Klausure krajem juna. Na oba meča je bilo 1:1, a u produžecima Alahuelenese je kao domaćin bio bolji i dobio sa 3:1. Sada će Sarprisa imati prednost domaćeg terena jer je bila lider Grupe B. Alahuelense je bio drugi u Grupi A, a ispred je bio Eredijano, tim sa najboljim učinkom u ligaškom delu šampionata.

Oba tima dugo nisu poražena. Saprisa je u seriji od 12 mečeva bez neuspeha, dok Alahuelense nije izgubio devet utakmica. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 je 1,69.

---------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

KOSTARIKA 1, PLEJ-OF APERTURA – POLUFINALE (REVANŠI)

Subota

04.00: (2,00) Saprisa (3,25) Alahuelense (3,70) - prvi meč: 0:0

Nedelja

04.00: (1,82) Eredijano (3,45) Puntarenas (4,10) – prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kostarika 1KostarikaAlahuelenseDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara