Husem Auar (©Reuters)
Husem Auar (©Reuters)

Očekivao se Bošov pompezniji start, tajfun spreman za Bordo na Velodromu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 11:16

Sedam utakmica francuskog prvenstva na programu je danas

U Francuskoj je nedeljom tradicionalno "pun džak" utakmica, a danas ih je ukupno sedam. Lion odlazi u Anže po bodove, a program će se završiti u Marselju, gde stiže Bordo. U međuvremenu, Brest, Klermon, Nant, Rems i Lans će imati prednost domaćeg terena.

Novi strateg Liona Peter Boš nije pronašao put do premijerne pobede u novom timi protiv Bresta na premijeri, pa će nesumnjivo pokušati da osvoji tri boda u današnjem gostovanju Anžeu, koji je, s druge strane, odlično započeo ovu sezonu iznenadivši Strazbur. U svakom slučaju, Anže će imati ulogu blagog autsajdera protiv francuskog aspiranta za čelnu poziciju.

Izabrane vesti

13.00: (3,60) Anže (3,45) Lion (2,05)

Nema nikakve sumnje da se očekivao Bošov pompezniji start na klupi tima sa Grupama stadiona. To znači da mu danas gori pod nogama jer bi još jedan neuspeh u uvodnoj fazi mogao skupo da ga košta u nastavku takmičenja. Lion verovatno neće moći da se osloni na usluge Lukasa Pakete, koji nije sto odsto zdrav, Džejson Denajer ima problema sa korona virusom. Takođe, Maksvel Korne navodno nije u optimalnom stanju, a Bruno Gimarais bi mogao da se nađe u konkurenciji. Damijen Da Silva je suspendovan, a van stroja je i Džef Rejne-Adelajd. Dakle, Boš nema na raspolaganju baš široku paletu asova.

U međuvremenu, njegov kolega na drugoj strani ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Žerald Batikl nije bio uopšte u lakom položaju po preuzimanju ekipe ovog leta, jer nije lako ući u cipele trenerske legende Stefana Mulana, koji je neprekidno radio u redovima crno-belih od 2011. Ali, meč u Strazburu je pokazatelj da novi strateg ima materijala.

Imaće i domaćin kadrovskih problema, jer Kaled, Pavlović, Bamba, Aliui, El Melali, Boma i Bobišon su sedmorica igrača koji se neće pojaviti u konkurenciji Ebose će biti dostupan, a posle rešavanja neprijatnih administrativnih problema odobravanjem ugovora za Anže će moći da nastupe Kapel, Unai i Mendi. Boš je svestan da će poziciju favorita koja se pripisuje njegovom timu biti veoma teško potvrditi.

"Još nismo fizički ili taktički dobro pripremljeni. Posle svakog meča postavljam sebi pitanja i razmišljam o mogućim promenama. Anže je u prvom kolu nastupio veoma dobro. Zaslužio je da pobedi jer je hrabro napao", ocenio je holandski trener.

20.45: (1,53) Marselj (4,10) Bordo (6,50)

Drugu rundu zatvaraju Marselj i Bordo (20.45). Gosti nisu dobro počeli novu sezonu pod vođstvom trenera Vladimira Petkovića, koji je nedavno preuzeo kormilo Žirondinaca posle sedmogodišnje avanture na klupi reprezentacije Švajcarske. Bordo je poražen kod kuće od Klermona. Popravljanje reputacije na Velodromu biće težak zadatak. OM je potvrdio svoje ambicije boreći se za plasman u evropske kupove, pobedivši u Monpeljeu.

Iako trener Marselja Horhe Sampaoli još ne može da računa na povređenog napadača Arkadijuša Milika, čiji se povratak očekuje tek sredinom septembra, Olimpik je pre nedelju dana uspeo da postigne tri gola. Dimitri Paje se dokazao na pomalo nekonvencionalnoj poziciji lažne devetke, postigavši dva pogotka. Otuda se postavlja pitanje da li će Sampaoli ponovo da koristi sličnu varijantu, ili će pregrupisati kompoziciju i u igru ubaciti nekoga ko malo više "miriše" na špica.

U svakom slučaju, Alvaro Gonzalez, čija je kazna istekla, moći će da pojača domaću odbranu. Navijači će moći u velikom broju da se vrate na jug Francuske posle mera pandemije. Rečeno je da će njih oko 50.000 biti na tribinama, a takvi izveštaji verovatno nisu sasvim povoljni za Bordo, koji će se suočiti sa olujnom atmosferom na Velodromu.

Sve utakmice prvenstva Francuske

možete da pogledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

FRANCUSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Lorijan - Monako 1:0 (1:0)

/Mofi 31pen/

Subota

Lil - Nica 0:4 (0:3)

/Dolberg 1, 64, Budaui 5, Guiri 45+4pen/

PSŽ – Strazbur 4:2 (3:0)

/Ikardi 3, Ažurk 25 ag, Draksler 27, Sarabija 86 – Gameiro 53, Ažurk 64/

Nedelja

13.00: (3,60) Anže (3,45) Lion (2,05)

15.00: (3,10) Brest (3,35) Ren (2,30)

15.00: (2,15) Klermon (3,20) Troa (3,60)

17.00: (2,15) Nant (3,10) Mec (3,80)

15.00: (2,50) Rems (3,20) Monpelje (2,95)

17.00: (2,25) Lans (3,30) Sent Etjen (3,25)

20.45: (1,53) Marselj (4,10) Bordo (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 1Francuska Liga 1MarseljBordoLionAnže

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara