Giljermo Očoa (©AFP)
Giljermo Očoa (©AFP)

Očoin ugovor briga manje za navijače Klub Amerike, ali rezultati….

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 23:11

Najtrofejniji tim Severne Amerike meč 7. kola meksičke Aperture sa Huarezom (ponedeljak, 03.05) dočekuje sa pretposlednje pozicije na tabeli

Prošlu sezonu je Klub Amerika završila bez trofeja, zbog čega je bez posla ostao Santijago Solari, ali ni njegova zamena na klupi meksičkog velikana Fernando Ortiz nije doneo boljitak. Štaviše, u Aperturi igra očajno ove sezone, ima samo jednu pobedu iz prvih pet utakmica, pa duel 7. kola sa Huarezom (ponedeljak, 03.05) dočekuje sa pretposlednje pozicije na tabeli.

Odigrao je sedmostruki šampion Severne Amerike jedan meč manje od konkurencije, ali to nije izgovor. Sakupila je Klub Amerika samo četiri poena do sada, ima tri manje od svog noćašnjeg rivala, koji zauzima poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Izabrane vesti

Premalo je to za ekipu koja je ovog leta potrošila 8.500.000 evra na dovođenje Džonatana Rodrigeza iz Al Nasra i Nestora Arauha iz Selte. Još je to gore kada se zna da je prošle sezone na pojačanja i formiranje ovog tima utrošeno 22.600.000 evra, što je za meksičke uslove ogroman novac.

Jednu od briga navijačima Amerike skinuo je sa pleća Giljerme Očoa. Iskusni golman je napokon, posle dugih pregovora, uspeo da se dogovori oko produžetka saradnje barem na još jednu sezonu. Brinuli su se u klubu da će ostati bez jedne od retkih stvari koje dobro funkcionišu, ali najnovije informacije iz Meksika glase da je dogovor postignut.

03.05: (1,55) Klub Amerika (3,70) Huarez (6,00)

Uostalom, u prilog tome govori i činjenica da je Agustin Marčesin potpisao ugovor sa Seltom. Nekadašnji golman Porta je bio već viđen kao Očoina zamena, ako on ode, ali na kraju je ipak završio u Španiji umesto u voljenom klubu.

Rukovodstvo Klub Amerike je u velikoj meri odgovorno za loše stanje u prvenstvu. Bolje da su pustili ekipu da sama izađe iz krize, umešto što su prihvatili da igraju revijalno takmičenje, Liga kup Severne Amerike, koje se održalo u Los Anđelesu. U četvrtak su igrali protiv Los Anđeles FK-a, sa rezervnim sastavom su ga savladali posle penala.

Huarez i Klub Amerika su se sastali jednom ove godine, sredinom aprila u Klausuri. Tada je na svom terenu Amerika trijumfovala sa 3:0. Na kraju tog takmičenja je Huarez bio ubedljivo poslednji na tabeli, dok su žuti kao četvrti otišli direktno u četvrtfinale plej-ofa. Tamo je dogurao do polufinala, gde je Pačuka bila bolja.

Amerika je savladala Huarez na poslednja tri duela. Redom sa po 2:0, 2:1 i 3:0.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

MEKSIKO 1 (APERTURA) – 7. KOLO

Petak

Atlas – Keretaro 3:1 (0:1)

/Rejes 64, Erera 69, Kinones 84 - Sepulveda 35/

Subota

Mazatlan – Čivas 2:1 (0:0)

/Sančez 69, Osvaldo 87 – Zaldivar 78/

Nedelja

Monterej – Leon 5:1 (3:0)

/Berterame 4, 88, Gonzalez 35, 37, 70 – Segura 49/

Santos Laguna – Kruz Azul 4:0 (1:0)

/Korea 18, Rddrigez 48, Agire 52, Orantija 57/

Toluka – Tihuana U TOKU

San Luis – Nekaksa U TOKU

Ponedeljak

01.05: (2,20) Pačuka (3,20) Tigres (3,20)

03.05: (1,55) Klub Amerika (3,70) Huarez (6,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaGiljermo Očoa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara