Vlahović, Zapata i Korea (©Reuters)
Vlahović, Zapata i Korea (©Reuters)

Od Lukakua tek 50.000.000 za transfere: Zapata najbliži, Vlahović najpoželjniji, Inzagi zna Koreu

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 08:50

Uz špica, Inter će potrošiti novac još za desnog beka, osim ako ne ode i Lautaro...

Romelu Lukaku uspešno je obavio prvi deo lekarskih pregleda u Milanu pred transfer u Čelsi, tokom dana trebalo bi sve da bude uspešno završeno i onda je samo pitanje momenta kada će u Zapadnom Londonu da se zvanično potvrdi najskuplji transfer u klupskoj i drugi u istoriji engleskog fudbala!

Dok je povratak snažnog belgijskog centarfora na Stamford Bridž već zapisan u kamenu, Interova vrhuška još bira naslednika. Edin Džeko je završen, ali on će biti samo jedan špic u rotaciji. Od kolumbijskih novinara već je osvanula informacija da je Duvan Zapata završen posao i da se seli u redove aktuelnog šampiona Italije za 40.000.000 evra, pouzdanija milanska medijska kuća Sport Medijaset tvrdi da ništa još nije konačno i da su pred Bepeom Marotom, Pjerom Auzilijom i Simoneom Inzagijom tri rešenja.

Izabrane vesti

21. avgust, 18.30: (1,40) Inter (4,80) Đenova (7,75)

Prvo je upravo Zapata, za koga je Inter spreman da izdvoji 35.000.000 evra i on je najbliži dolasku zbog fizičkih i tehničkih kvaliteta sličnim Lukakuovim. A to je tip napadača kakvog Inzagi želi da ima u svom timu i nada se da bi transfer mogao da se završi što pre. Dok je Zapata praktično pred vratima stadiona Đuzepe Meaca, Dušan Vlahović ostaje Interova tiha patnja. Srpski reprezentativac je u pomenutom krugu kandidata najpoželjniji zbog svoje mladosti, potencijala, kvaliteta i određenih sličnosti s Lukakuom. Iako najpoželjniji, Vlahovićev transfer je ujedno i najmanje verovatan zbog činjenice da bi Fjorentina glatko odbila 50.000.000 evra. Pritom, danima se spekuliše da je Vlahović blizu Totenhema...

Zašto je ova suma važna za priču? Naime, Interova namera nije da na transfere potroši svih 115.000.000 evra od Lukakuove prodaje, već će za potrebe rada na transfer pijaci biti izdvojeno najviše 50.000.000 evropskih novčanica. Ostatak od 65.000.000 biće iskorišćen na to da se zakrpe određene finansijske rupe, kako bi klub mogao da funkcioniše normalno bar jedan deo sezone.

Zato je ideja da Inter kupi najkvalitetnije što ima na tržištu, za što manje para i u rangu od oko 30.000.000 evra, plus-minus. S tim na umu najjeftinija varijanta je Hoakin Korea. Inzagi odlično poznaje šta Korea može jer su dugo radili u Laciju i njegovo obeštećenje ne bi premašilo 30.000.000 evra, ali je taj posao najmanje izvestan iz više razloga. Prvo, zbog kvaliteta, drugo zbog zategnutih odnosa dva kluba, treće zato što Korea nije klasičan špic, već podrška centarforu.

Sada dolazimo do dela novca koji bi ostao Interu na upravljanje posle dovođenja špica. Naime, do 20.000.000 evra biće izdvojeno za novog desnog beka, naslednika Ašrafa Hakimija. Dve glavne mete su Denzel Damfris iz PSV i Naitan Nandez iz Kaljarija. Holanđanin ima blagu prednost posle odličnih igara na Evropskom prvenstvu, dok Nandez kao svog aduta ima to što se već navikao na život u Italiji, Seriju A, a i klubovi su u dobrim odnosima.

Sve bi moglo značajno da se promeni ako Lautaro Martinez napusti Inter. I dalje je to malo verovatan scenario, uprkos pisanju britanskog Tajmsa da je Totenhem već dogovorio s Interom ovaj transfer za 70.000.000+20.000.000 evra. Lautarov agent tvrdi da je ovaj srećan u Milanu, ali ko može da veruje u priče o ostanku posle onoga što se desilo s Hakimijem i Lukakuom, dok Interu gori pod nogama?

Ako bi Lautaro otišao, tada bi se pojurio još jedan centarfor.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Duvan ZapataInterAtalantaČelsiLacioHoakin KoreaDušan VlahovićFjorentinaKaljariPSV AjndhovenDenzel DamfrisNaitan NandezLautaro MartinezRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara