©Reuters
©Reuters

Odjeci iz Berna pred Zvezdu: Jang Bojs nije dosledan, to je pokazao poraz od Ciriha

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 11:37

"Znamo šta je ulog i daćemo mu punu pažnju. Igra protiv Ciriha neće imati uticaj na nas, naprotiv, još više će nas pokrenuti", kaže je mladi desni bek Levin Blum

Poraz u derbiju od Ciriha (1:3), koji je direktno uticao na smenu lidera švajcarskog prvenstva, direktno je uticao na pad raspoloženja u Bernu, ali ne i na motivaciju igrača Jang Bojsa uoči odlučujuće evropske utakmice u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde (utorak, 21.00).

Tamošnji Blik piše da Jang Bojs nije dosledan ove sezone. Odigrao je neke zaista dobre utakmice, poput onoih protiv Lucerna i Vintertura, bilo je dosta osrednjosti, ali i razočaranja. Jedno takvo dogodilo se upravo prošlog vikenda, u utakmici iz kojeg sastav Rafaela Vikija nije mogao da izvuče mnogo toga dobrog.

Izabrane vesti

Ipak, protiv Zvezde švajcarski šampion ide na sve ili ništa, a predstojeća utakmica se uz revanš plej-ofa protiv Makabija iz Haife, smatra najvažnijom u ovoj sezoni. Jednostavno, pobednik uzima sve i obezbeđuje učešće u Evropi i tokom proleća.

"Znamo šta je ulog i daćemo mu punu pažnju. Igra protiv Ciriha neće imati uticaj na nas, naprotiv, još više će nas pokrenuti", rekao je mladi desni bek Levin Blum.

Trener Rafael Viki i štoper Loris Benito takođe su bili svesni da u utorak moraju da pruže mnogo više da bi mogli da dođu do željene pobede.

Ono što karakteriše i Crvenu zvezdu i Jang Bojs ove sezone jesu oscilacije, koje su prisutne i tokom samim mečeva. Tako je bilo i u Beogradu, gde Crvena zvezda dominirala na početku i kraju utakmice, a Jang Bojs izgledao izuzetno na početku drugog poluvremena, kada je očas posla došao do preokreta.

"Tada nismo bili dovoljno fokusirani na igru u prvih pola sata. Posle smo se odlično snašli, zaskuženo poveli, ali smo ipak poklonili bod, iako nije bilo nezasluženo. Moramo da budemo budni od početka meča", rekao je Benito.

U Bliku napominju da je Crvena zvezda popravila raspoloženje pobedom na teškom gostovanju u Novom Sadu, kao i da je srpski šampion smanjio zaostatak u Mozzart Bet Superligi nakon poraza Partizana od TSC-a.

Kao što ste već upoznati, Barak Bahar na raspolaganju ima kompletan sastav, dok Rafael Viki ne može da računa na povređene Sedrika Itena i veziste Kastriota Imerija.



tagovi

Loris BenitoJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara