Gabrijel Milito, trener Argentinos Juniorsa (©AFP)
Gabrijel Milito, trener Argentinos Juniorsa (©AFP)

Okršaj dva Juniorsa

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.07.22. | 23:05

Argentinos dočekuje Boku (sreda, 02.30) u 9. kolu argentinskog šampionata

Pošto je iza sebe ostavila nekoliko teških nedelja, Boka Juniors želi da ostane na pobedničkom koloseku i noćas (02:30) kada odlazi na gostovanje u severni deo Buenos Ajresa ​​ekipi Argentinos Juniorsa, u sklopu 9. kola argentinske lige. Utakmica će se igrati na stadionu Dijego Armando Maradona, istorijskom imenu za oba kluba i za ceo argentinski fudbal.

Đenovljani u La Paternal dolaze posle minimalne pobede u prethodnom meču na Bombonjeri protiv Taljeresa i trenutno se nalaze na 11. stepeniku tabele sa 12 bodova, četiri manje od lidera šampionata. Sa druge strane Argentinosi su neporaženi četiri utakmice u ligi i izjednačeni su po bodovima sa čeonim Godojem Kruzom. Pored ovih timova, isti skor imaju Atletiko Tukuman i Njuels Old Bojs. El Bičo je na četvrtoj poziciji samo zbog lošije gol-razlike.

Izabrane vesti

Sa 12 postignutih i osam primljenih golova u osam mečeva, ekipa koju predvodi trener Gabrijel Milito svrstava se u među najuravnoteženije klubove između napada i odbrane, a njihova pozitivna gol razlika od +4 dokazuje ovu tvrdnju. U poslednjem kolu argentinskog prvenstva Bubamare - kako glasi popolaran nadimak klub aiz La paternala - gostovali su Barakas Sentralu i pobedili rezultatom 3:1. Fausto Vera je postigao prvi gol iz penala u 16 minuta igre. Barakenjosi su šest minuta kasnije izjednačili preko Nerija Bandijera. I pored nadmoći domaće ekipe, El Bičo je u 81. minutu ponovo došao u vođstvo drugim golom Fausto Vera. U nadoknadi vremena, Hose Erera je postigao treći pogodak za Juniorse i postavio konačan rezultat.

Sledeći protivnik Argentinosa, Boka Juniors trenutno zauzima 10. poziciju u prvenstvu, sa 12 osvojenih bodova. Njihova dosadašnja kampanja broji četiri pobede, četiri poraza I ni jadan remi, sa 13 postignutih i 13 primljenih golova u dosadašnjih osam odigranih kola. Posle pet utakmica bez pobede, u poslednjem kolu Primere, tim predvođen trenerom Sebastijanom Bataljom ugostio je Taljeres. U ovom meču, uprkos poteškoćama u kontroli lopte i kreiranju igre, Boka je ispunila svoju ulogu domaćeg tima i minimalnim rezultatom obezbedila tri boda pred fanatičnim navijačima.

02.30: (2,90) Argentinos Juniors (3,00) Boka Juniors (2,65)

Teško je poverovati da je Boka Juniors pre samo nekoliko nedelja bila u borbi za nekoliko velikih trofeja. Nije mnogo pošlo za rukom ovom timu iz La Boke od kraja juna, izgubivši tri od poslednja četiri ligaška meča, dok je takođe ispao od Korintijansa sa penala u osmini finala na Kopa Libertadores. Taj neuspeh bio jeposlednji esker u kovčeg za Sebastijana Batalja, koji je smenjen, dok je ubrzo mesto glavnog stratega zauzeo Ugo Ibara.

U potrazi za svojom drugom pobedom u nizu kao, Ibara će postaviti tim sa nekoliko promena, uglavnom u fazi napada. Čuvar mreže i odbrana će ostati isti kao i u prethodnom kolu, dok će vezni red i napadač biti dopunjeni ulaskom Hormana Kampuzana, Esekiela Sebaljosa, Luisa Vaskeza i Nikolasa Orsinija umesto Alana Varele, Oscara Romera, Huana Ramireza pa i Darija Benedeta.

Bivši argentinski internacionalac, koji je sa istim klubom osvojio pet titula u ligi kao igrač, ima veliki posao pred sobom da ga zadrži na kvalifikacionoj poziciji za naredno izdanje Kopa Libertadores barem do kraja kampanje. U defanzivi, tim je retko izgledao organizovano pred napadima protivničkih ekipa, s toga ne čudi da su drugi po broju primljenih golova (13) u dosadašnjoj fazi takmičenja. Markos Roho je postigao jedini gol za Boku Juniors u pobedi nad Taljeres Kordobom, dok je čuvar mreže Agustino Rosi zabeležio dve intervencije, oba igrača I noćas će se naći u startnoj postavi Đenovljana. Sebastijan Vilja predvodi Boku u po broju asistencija, Eksekiel Sebaljos sada izjednačen sa Rohom po borju postignutih golova u timu, dok ih Vilja i Dario Benedeto prate u stopu.

Sa svoje strane, El Bičo, jedan je od trenutnih lidera šampionata, a nekada legendarni reprezentativaca, danas trener Juniora, Gabrijel Milito, i ovoga puta će se opredeliti za uigranu bazu tima koja mu daje dobre rezultate i neće praviti nikakve promene. Fausto Vera je proteklog vikenda zabeležio dva gola u pobedi nad Barakas Sentralom, dok su Nus i Gabrijel Karabahal zabeležili asistencije. Migel Anhel Toren je propustio poslednju utakmicu zbog suspenzije i crvenog kartona, a zamenio ga je Marko Di Čezare, što je bila jedina promena u startnih 11, ali se već noćas očekuje povratak stuba odbrane tima iz La Paternala

Obe ekipe u meč ulaze iz veoma različitih situacija, gde se Argentinos Juniorsi bori za liderstvo i vuku niz neporaženosti već četiri utakmice. S druge strane, Boka je loš niz od pet utakmica bez pobede, koji je konačno prekinula u prošlom kolu. Poslednji okršaj ovih timova viđen je početkom novembra 2021. godine, na Bombonjeri, kada je domaći sastav slavio minimalnom pobedom i golom Luisa Vaskeza, koji će i noćas biti jedan od igrača u startnoj postavi Đenovljana.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

ARGENTINA 1 – 9. KOLO

Utorak

Kolon – Aldosivi U TOKU

Platense – Sentral Kordoba U TOKU

23.55: (1,70) Atletiko Tukuman (3,50) Sarmijento (5,60)

23.55: (1,50) Rasing Klub (4,00) Arsenal Sarandi (7,50)

Sreda

02.30: (2,90) Argentinos Juniors (3,00) Boka Juniors (2,65)

19.00: (2,50) San Lorenco (3,05) Union Santa Fe (3,05)

21.30: (2,85) Patronato (3,05) Tigre (2,65)

23.55: (2,35) Defensa i Hustisija (3,10) Independijente (3,25)

23.55: (1,65) Estudijantes (3,80) Barakas Sentral (5,50)

Četvrtak

02.30: (2,30) Urakan (3,15) Godoj Kruz (3,30)

02.30: (3,20) Lanus (3,10) Velez (2,40)

21.30: (2,75) Rosario Sentral (2,95) Njuels Old Bojs (2,85)

23.55: (2,40) Taljeres Kordoba (2,95) Banfild (3,40)

Petak

02.30: (1,48) River Plejt (4,10) Himnasija (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Gabrijel MilitoSebastijan BataljaBoka juniorsArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara