Đovani Simeone i saigrači (©Reuters)
Đovani Simeone i saigrači (©Reuters)

Oktobar je Čolitov mesec: Uz Salaha najefikasniji igrač iz liga petice, iza sebe ostavio Levu, Vlahovića...

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 19:00

Argentinac je najbolji južnoamerički strelac u top pet evropskih šampionata

Nije karijera Đovanija Simeonea, najstarijeg sina Dijega Simeonea, krenula u željenom smeru po odlasku iz domovine i sletanju na Apenine. Tresao je mreže u Đenovi, Fjorentini i Kaljariju, na mahove pokazivao da ima predatorski instinkt, ali ni izbliza onako kakva su očekivanja bila. Sve do prelaska u Veronu i magičnog oktobra.

Mesec za pamćenje Đovanija Simeonea. Argetinac u predatorskom modu. Strašna golgeterska forma traje više od jednog meseca… Sve je počelo protiv Đenove krajem septembra. Bio je to samo nagoveštaj onoga šta Čolito može i uvod u rafalnu paljbu. Spakovao je Đovani Simeone sedam golova u oktobru, više od bilo kod drugog igrača iz “liga petice”. Ako se gledaju samo prvenstveni golovi. A, sveukupno stoji rame uz rame sa Mohamedom Salahom, koji je poput Argentinca sedam puta pogađao metu, ali treba imati na umu i to da Egipćanin sa Livepulom igra i Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Čolito je obeležio tri trijumfa Verone u Seriji A. Pobedu nad Specijom (4:0) potpisao je golom, Lacio – nekadašnji klub njegovog oca – razneo je. Verona je slavila sa 4:1, a Đovani Simeone postigao je sve golove na toj utakmici. Kruna fatastičnog meseca i potvrda strašne forme bila su dva gola za pobedu protiv Juventusa (2:1).

Ne mora svaki Simeone prvenstveno da gleda ka odbrani gola, neki može i da rešeta… Ukazao je na to Čolito posle razbijanja Stare dame. Dijego Simeone je priča za sebe, kao i njegov najstariji sin. “Moj otac je napravio svoju priču, a ja želim da napravim svoju”, rekao je Čolito.

Mohamed Salah jedini je koji može da se meri sa Argentincem u oktobru, svi ostali, uključujući i Roberta Levandovskog (šest golova u Bundesligi) i Dušana Vlahovića (četiri gola u Seriji A) to ne mogu. A, ni igrači iz Južne Amerike. Niko ove sezone od fudbalera sa Zelenog kontinenta koji igraju u “ligama petice” nije efikasniji od Čolita. Čak ni Vinisijus Žunior kome Real Madrid sprema “galaktički ugovor”, opravdano zaslužen zbog izvanrednih partija.

Brazilski ofanzivac je za Real Madrid postigao sedam golova, Argentinac jedan više, pa je trenutno vodeći u toj kategoriji. Malo mu fali da postane i vodeći strelac u Seriji A. Ispred Čolita je samo Čiro Imobile sa devet golova, dok Đovani Simeone deli drugu poziciju sa Dušanom Vlahovićem.

Računajući sve evropske lige i igrače koji su odigrali minimum deset utakmica, od Čolita je bolji samo Adrijan Petre iz Farula. Rumun gol postiže na svaka 62, a argentinski napadač na 72 minuta… Upisao je Đovani Simeone i dve asistencije, pa se s punim pravom može konstatovati da je u životnoj formi i da nigde nije igrao kao u Veroni. Nastavi li ovako, u Veroni neće biti dvojbe da li da otkupe Čolitov ugovor od Kaljarija.


tagovi

Đovani SimeoneVinisijus ŽuniorRobert LevandovskiMohamed SalahDušan VlahovićVeronaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara