Migel Almiron (©Reuters)
Migel Almiron (©Reuters)

Onaj ko je eliminisao Junajted i Siti, ne treba da se krije od Čelsija

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 16:10

Njukasl gostuje na Stamford Bridžu, istina desetkovan, u borbi za plasman u polufinale Liga kupa

Mančester Siti je ispao, Arsenal je sapleten, Totenhem i Aston Vila su takođe već eliminisani. Zajedno sa Liverpulom, Njukasl je jedini tim iz najboljih šest u Premijer ligi koji još može da se nada osvajanju pehara Liga kupa. Međutim, Svrake su imale težak žreb za četvrtfinale. Tim trenera Edija Haua očekuje izazov na Stamford Bridžu protiv Čelsija, klubu koji ove sezone stavlja poseban akcenat na takmičenja nacionalnog Kupa.

Pošto je poznato da Plavci iz Londona imaju međunarodni odmor, a kako stvari stoje, šampionska trka u gornjem domu Engleske vodiće se bez učešća tima Maurisija Poketina, postoji samo šansa za lovorike u pomenutim kup takmičenjima. Poslednji put su se Čelsi i Njukasl susreli u šampioantu pre četiri nedelje. Na Sent Džejmsis Parku, Svrake su samouvereno slavile sa 4:1.

Izabrane vesti

Međutim, razlika između nastupa crno-belih pred sopstvenim navijačima i u tuđoj kući u poslednje vreme je ogromna. To je jedan od razloga zašto Njukasl u ligi zaostaje za vodećim Arsenalom već čitavih 10 bodova. Ipak, onaj ko je već eliminisao dva vrhunska kluba iz ovogodišnje kampanje Liga kupa, Mančester Junajted i Mančester Siti, ne treba da se krije od Čelsija. Pride, Svrake su prošlogodišnji poraženi finalista u takmičenju.

Plavci su prošli pored Blekburna pobedivši ga sa 2:0 u prethodnoj fazi, dok su ranije bili bolji od Vimbldona sa 2:1 i Brajtona sa 1:0. Polako, ali sigurno obnavljajući zidove zamka Stamford Bridža, Čelsi je uspeo da podgreje praznično raspoloženje svojih navijača tokom vikenda protiv Šefild Junajteda.

21.00: (1,90) Čelsi (3,50) Njukasl (4,10)

Timu iz Zapadnog Londona trebalo je malo vremena da probije čvrstu zadnju liniju Blejdsa, a Kol Palmer je slomio otpor gostiju u 54. minutu, pre nego što je Nikolas Džekson postigao najlakši gol ikada samo sedam minuta kasnije i Čelsi se tim trijumfom popeo na 10. mesto na tabeli. Čelsi takođe može da ima samopouzdanje iz činjenice da je svaki od njegovih prethodnih četiri četvrtfinalnih duela Liga kupa završeno trijumfom Plavaca.

S obzirom na to da je ambulanta na severu Engleske prepuna i nivo morala opasno nizak posle srceparajućeg ispadanja iz evropske elite, Njukasl je možda ušao u subotnji ligaški okršaj sa Fulamom sa naznakom strepnje. Ujedno, napadačka snaga Kotidžersa u poslednjih nekoliko sedmica je bila strašna.

NAJVEĆE KVOTE NA SVETU NA CRVENU ZVEZDU, PARTIZAN MOZZART BET, MANČESTER SITI I ČELSI

Međutim, pošto je Raul Himenez s pravom isključen u 22. minutu zbog nesmotrenog starta, Svrake su pronašle svoj užitak, pošto je 17-godišnjak Luis Majli otvorio svoj profesionalni "račun" za golove pre nego što su Migel Almiron i Dan Bern potvrdili slavlje.

Direktan uspeh nad 10 ljudi Marka Silve bio je idealan lek za mizernu seriju od tri poraza trupa Edija Haua, koji se neće plašiti neprijatelja u Liga kupu pošto je već eliminisao oba giganta iz Mančestera, srušivši vladajuće Crvene đavole sa 3:0 na Old Traford u prošloj rundi. Dodajmo i da se pre samo nekoliko sedmica Njukasl sukobio sa Čelsijem i demolirao ga sa 4:1 u prvenstvu.

Navijači Čelsija konačno su tokom vikenda videli Kristofera Enkunkua u plavom dresu, pošto je francuski napadač zauzeo svoje mesto na klupi posle oporavka od teške povrede kolena, a dugo očekivani debi bi sada mogao da se desi.

Međutim, niko od Fofane, Čukvumeka, Čalobe, Ugočukvua, Čilvela, Džejmsa, Kukurelje, Sančeza ili Lavije nije u konkurenciji za Plavce. Noni Madueke se vratio punom treningu, a srpski golman Đorđe Petrović zauzeo mesto među stativama i očekuje se da i večeras brani gol londonskog tima.

Njukaslovi trajni problemi sa igračkim kadrom nastavljaju da muče Haua, pošto su i Žoelinton i Šar zamenjeni zbog problema sa mišićima u prvoj polovini pobede nad Fulamom. Odranije su van konkurencije Tonali, Poup, Marfi, Target, Mankiljo, Anderson, Vilok i Barns. Tripije i Isak su pod znakom pitanja.

LIGA KUP ENGLESKE - ČETVRTFINALE

Utorak

20.45: (2,00) Everton (3,45) Fulam (3,80)

20.45: (4,60) Port Vejl (3,60) Midlzbro (1,80)

21.00: (1,90) Čelsi (3,50) Njukasl (4,10)

Sreda

21.00: (1,48) Liverpul (4,40) Vest Hem (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupČelsiNjukasl

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara