Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Oporavljeni Nejmar ruši Lil u ključnom meču Lige 1

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 13:11

Doskorašnji lider gostuje na Parku prinčeva. Brazilac uz Mbapea u startnoj postavi. Poketino bez petorice. Gledajte direktan prenos velikog derbija proleća u Francuskoj na sajtu mozzartbet.com

Posrtao je Pari Sen Žermen neočekivano ove sezone u Ligi 1, gubio bodove mnogo češče nego prethodnih godina. Lil je dugo bio lider, ali kako šampionat Francuske odmiče, stvari dolaze na svoje. Moćni vicešampion Evrope, prošle sezone osvajač sva četiri trofeja u državi, pobedom nad Lionom prošle nedelje sa 4:2 i porazu doskorašnjeg lidera od Nima na svom terenu (1:2), preuzeo je konačno čelo u eliti, osam kola pre kraja prvenstva Galskih petlova.

Argentinskom stručnjaku Maurisiju Poketinu dugo je trebalo da upozna Kilijana Mbapea i drugove sa svojm filozofijom, ali polako i to dolazi na pravo mesto. Imali su Parižani tokom sezone mnogo problema s povredama. Danas (17.00) se igra derbi proleća, duel dva najbolje ekipe u Ligi 1, na stadionu Park prinčeva - PSŽ dočekuje Lil. Pobednik bi stvorio veliku prednost pred finiš prvenstva.

Izabrane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena u sredu gostuju u Minhenu Bajernu, u prvom meču četvrtfinale Lige šampiona. Biće to repriza letošnjeg finala iz Lisabona, kada su Bavarci slavili sa 1:0 pogotkom Kingslija Komana. Taj duel sigurno će biti u podsvesti Svecima, ali tron u Francuskoj neće sam da dođe, pobeda je imperativ za tim iz grada svetlosti.

17.00: (1,70) PSŽ (3,70) Lil (5,20)

Pred ključnih nekoliko mečeva sezone, PSŽ je zadesio veliki hendikep. Sveci su na zvaničnom klupskom sajtu potvrdili da je Marko Verati pozitivan na korona virus. Zbog toga, Italijan će morati u izolaciju, što znači da će propustiti prvi meč četvrtfinala Lige šampiona u sredu protiv minhenskog Bajerna.

Osim kreatora igre, Poketino za današnji duel sa Lilom ne može da računa na još četvoricu fudbalera. Danilo Pereira i Lajvin Kurzava se oporavljaju od povrede lista, Mauro Ikardi ima problema sa butinom, dok Huan Bernat nije u potpunosti spreman posle teške operacije kolena.

U prvom delu sezone u Lilu mreže se nisu tresle u prvenstvu, dok je PSŽ dobio današnjeg rivala sa 3:0 u osminu finala Kupa Francuske. Dva gola delo je Kilijana Mbapea, dok je mrežu zatresao i Argentinac Mauro Ikardi.

Dobra vest za Poketina je da se u startnu postavu vraća Nejmar. Pre dve nedelje u Lionu ušao je u igru u nastavku utakmice. Brazilski superstar je spreman posle mesec dana pauze.

"Međunarodna pauza bila je dobra za Nejmara. On je dve nedelje mogao je da trenira na veoma visokom nivou i pokaže odlučnost da se vrati na teren. Sada mora da poboljša kondiciju, jer mu nedostaje vreme na terenu. Veoma smo zadovoljni onim što je uradio tokom međunarodne pauze“, rekao je Poketino.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PSŽ DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 8,00.

Argentinski stručnjak je osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri, Superkup Francuske početkom godine, a do kraja sezone igraće na četiri fronta.

"Lil je vrlo dobra strana, jedan od najboljih u Francuskoj, i dobro su se snašli od početka sezone. Biće teško, ali nadamo se pobedi. Posle međunarodne pauze moraćemo da vidimo u kakvoj je situaciji Lil, kakvi su njihovi igrači posle igranja i nekih dužih putovanja, baš kao i moji fudbaleri“, istakao je nekadašnji trener Totenhema.

21.00: (4,20) Lans (3,50) Lion (1,88)

Lil je samo jednom slavio u prethodna četiri meča. U špicu igraće Džonatan Dejvid, letošnja skupa investicija iz Genka plaćen 32.000.000 evra, i Turčin Burak Jilmaz koji je bio odličan prethodne nedelje u dresu reprezentacije, pogotovo u meču sa Holandijom u kvalifikacijama za Munidjal u Kataru. U timu neće biti još jednog igrača iz Turske Zekija Dželika koji se povredio prošle nedelje.

Derbi meč Lige 1, PSŽ – Lil (17.00), kao i duel Lansa i Liona (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Francuska 1Pari Sen ŽermenLansLionLil

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara