Ilustracija (©FK Leotar Trebinje)
Ilustracija (©FK Leotar Trebinje)

Oslabljeni Trebinjci protiv sve jačeg Borca, Musemićev Siti na Grbavici

Vreme čitanja: 6min | sub. 16.10.21. | 11:25

Premijer liga Bosne I Herrcegovine: Danas tri meča 13. kola. Derbi u Sarajevu gde stiže tim iz Tuzle, najbliži pratilac lidera Zrinjskog. Leotar bez nekoliko važnih fudbalera protiv šampiona. Jagodiću se drma klupa Radnika

Posle sinoćnjeg derbija u Mostaru između Veleža i Zrinjskog, koji je po ko zna koji put rešio Nemanja Bilbija (0:1), 13. kolo biće nastavljeno danas, utakmicama u Trebinju, Sarajevu i Tuzli.

LEOTAR – BORAC (14.00)

Izabrane vesti

Da je neko Leotaru uoči početka sezone ponudio da posle 12 kola ima 14 bodova, sigurno da bi u taboru Trebinjaca to oberučke prihvatili. Iako su u Premijer ligu ušli bukvalno za zelenim stolom, te imali malo vremena da se spreme za takmičenje u BiH eliti, uspeli su da, bar za sada, izbegnu borbu za opstanak. Istina, daleko od toga da je gotovo, ali Leotar može dosta rasterećenije igrati u nastavku prvenstva, jer su najugroženiji Posušje sa osam i Radnik sa sedam bodova.

Za sasvim solidnu bodovnu zalihu, najzaslužnija je forma u poslednje vreme jer je Leotar zaista upisao nekoliko iznenađujućih rezultata, pogotovo trijumf na Koševu nad Sarajevom (1:0), a osim toga upisali su pobede nad direktnim konkurentima Rudarom iz Prijedora i Radnikom, što ih je stavilo u još lagodniju poziciju. Sigurno je da će domaćima to biti dodatni vetar u leđa i neće sebi dozvoliti da se vrate u zonu koja vodi u niži rang takmičenja, pa će sve svoje snage usmeriti na današnji meč sa aktuelnim šampionom.

Prva prepreka u nizu je tim koji je posle promene trenera počeo da beleži dobre rezultate i značajno je podigao formu.

Nažalost, mi u ovu utakmicu ulazimo značajno oslabljeni bez Milovića, Paranosa i Sekulovića koji imaju tri žuta kartona i Mićunovića koji je povređen. Njihov izostanak će se sigurno osetiti u našoj ekipi, ali koga nema bez njega se može i mora. To je prilika za neke druge igrače da dobiju šansu i da se nametnu za ostatak prvenstva. Analizirali smo igru protivnika, znamo prednosti i mane, a nastojaćemo da izvučemo maksimum. Bez obzira što je Borac aktuelni šampion i što imamo kadrovske probleme, na Policama niko osim Leotara nije favorit“, istakao je šef stručnog štaba Leotara Branislav Krunić, koji je sa dosta uspeha nosio dres upravo banjalučkog kluba.

Aktuelni šampion je, čini se, konačno pronašao prav u formu, otkako je na klupu seo Nemanja Miljanović, pa su rapidno krenuli ka gornjem delu tabele. Trenutno su peti sa 17 bodova i utakmicom manje, tako da će svaki eventualni trijumf vinuti Borac još više ka brhu tabele. U poslednjih sedam utakmica upisali su čak pet pobeda i dva remija, računajući onaj poslednji sa Željezničarom u Banjaluci, kada je bilo 1:1. Za razliku od starta sezone, psihologija se u banjalčukom taboru definitivno promenila u poslednje vreme, pa se sada u svakom meču očekuje pobeda.

"Znamo da je protivnik srčan, borben, pogotovo pred domaćom publikom. Igraju timski, i na nama da je još jednom pokažemo zrelost i kvalitet. Da bismo bili u vrhu, potreban nam je pozitivan rezultat, a kad to kažem govorim o tri boda. Smatram da je kvalitet na našoj strani, ali da to treba dokazati i na terenu. Moramo da odigramo pametno i mudro, kako bismo se vratili kući sa celim plenom“, istakao je trener Borca Nemanja Miljanović, koji u današnjem susretu neće moći računati na suspendovanog Dina Ćorića.

Gledajući tradiciju na mečevima igranim u Trebinju, ona je u potpunosti na strani domaćih i da teren na Policama ne leži Banjalučanima. Borac je samo dva puta trijumfovao kao gost. Jednom 2009.godina kada je bilo (0:3), a poslednji put 2014. (0.5), kada je Leotar zauzeo ubedljivo poslednje mesto i ispao u niži rang. Kada se posmatraju samo utakmice u Premijer ligi, skor je izjednačen. Obe ekipe imaju po devet pobeda, uz tri nerešena rezultata. Prvi susret u ovoj sezoni, igran na Gradskom stadionu u Banjaluci, završen je bez golova.

ŽELJEZNIČAR – TUZLA SITI (17.00)

Svakako, poslastica dana trebalo bi da bude meč na Grbavici. Domaćini su uspeli da uđu u nešto bolju formu, pa su u poslednja dva susreta upisali četiri boda, a u međuvremenu ostvarili prolazak u narednu rundu Kupa BiH.

Istina, Želji ne gori pod nogama pošto su sakupili 15 bodova, a realno borba za opstanak im je daleko, pa možda i neće imati neki preveliki pritisak, ali znajući kako Tomislav Ivković ume da motiviše igrače, mlada ekipa tima sa Grbavice ide na trijumf potiv favorizovanih Tuzlaka.

"Da ne igramo na Grbavici, naš rival bi bio favorit. Ovako, jedan odsto prednosti dajem nama. U prvom meču u Tuzli smo odigrali jednu od boljih utakmica, poveli, a onda su nas oni ‘samleli’ u deset minuta. Imaju dobre individualce, čvrsti su i agresivni... Moramo naći način da pariramo jednoj ozbiljnoj ekipi. Želimo da damo maksimum i nastavimo sa pristupom iz poslednjih nekoliko utakmica. Čuo sam da nas je Musemić hvalio. Hvala mu na tome, ali ne padam na komplimente“, poručio je Tomislav Ivković pred današnji susret.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Tuzla Siti će sigurno do kraja voditi mrtvu trku za vrh tabele sa mostarskim Zrinjskim, pa im je svaki meč bukvalno ključan. Mostarci ne greše. Tuzla je druga na tabeli sa 26 bodova, četiri manje u odnosu na Plemiće, ali i dve utakmice manje, pa ukoliko upišu pobede, opet će zaposesti na čelo tabele. Sigurno je da tim Husrefa Musemića ima kvalitet za sve što postiže, iako su u poslednjih nekoliko utakmica malo pali. Poraženi su od Širokog Brijega, remizirali na domaćemterenu sa Sarajevom, dok su u međuvremenu upisali pobedu nad Veležom, kao i prolazak u Kupu BiH.

S obzirom na to da Zrinjski zaista nema nameru da stane, Tuzla mora da ređa pobede ukoliko želi da se uključi u ozbiljnu borbu za titulu, što je i potvrdio trener gostiju Husref Musemić.

"Ovo će sigurno biti jako bitna utakmica za obe ekipe. Očekuje nas kvalitetan protivnik koji je podigao formu u poslednje vreme. Dobro je što ćemo imati kvalitetne uslove za igru, odnosno teren. Prvenstvenu pauzu smo dobro iskoristili i nadam se da ćemo dobro ući u nastavak sezone“, istakao je Musemić koji neće moći računati na suspendovanog kapitena Ajdina Nukića.

 SLOBODA – RADNIK (17.00)

Posle sjajnog starta sezone kada je Sloboda premašila očekivanja i najvatranijih navijača crveno-crnih, usledio je pad forme, ali i dalje drži visoko četvrto mesto sa 17 bodova. Svakako da u taboru Tuzlaka mogu da budu prezadovoljni tom činjenicom, a ako su mogli da biraju protivnika za trenutni situaciju, sigurno bi to bio poslednjeplasirani Radnik. Sloboda sedam mečeva ne zna za trijumf, ne računajući onaj u Kupu BiH, pa se moraju vaditi iz rezultatske krize, a realno danas imaju protivnika po meri.

Tim Mladena Žižovića je borbenom igrom, polako počeo da vraća publiku na Tušanj, pa će i to biti dodatni vetar u leđa domaćima za današnji susret bitan za podizanje forme. S druge strane, Radnik je poslednji sa svega sedam bodovaa čini se da ni sam Vlado Jagodić ne zna koja ga sreća ovog sveta i dalje drži na klupi. Upravo je to bio i faktor jedine pobede do sada, i to nad liderom Zrinjskim, a osim toga forma Bijeljinaca je katastrofalna. U gostima su osvojili svega dva boda.

Niko ne sme da otpiše Radnik, jer smo navikli da u premijerligaškom ludilu, uvek iskoči neka ekipa koja nadmaši očekivanja. Ako žele da i dalje gaje nadu za opstankom u društvu najboljih, Bijeljinci danas moraju osvojiti bar bod. U suprotnom, i pomenuta sreća bi mogla da okrene leđa Vladi Jagodiću, pa i on bude jedan u nizu smenjenih trenera.

BIH 1 – 13. KOLO

Petak

Velež - Zrinjski 0:1 (0:0)

/Bilbija 63/

Subota

14.00: (22,0) Leotar (9,00) Borac Banjaluka (1,08)

17.00: (1,65) Sloboda (3,35) Radnik Bijeljina (5,60)

17.00: (2,75) Željezničar (2,75) Tuzla Siti (2,80)

Nedelja

17.00: Sarajevo – Posušje

17.00: Široki Brijeg – Prijedor

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHLeotarFK ŽeljezničarŽeljezničarBorac Banja LukaTuzla SitiRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara