Nenad Bjelica (©Reuters)
Nenad Bjelica (©Reuters)

Osveta se servira hladna, Bjelica ruši Modre! Trener Slavena izričit: Prvenstvo Hrvatske je neregularno

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.11.20. | 12:19

Veliki derbi hrvatskog šampionata danas u Gradskom vrtu. Nekadašnji trener Dinama blista na klupi Osijeka

Uveo je Nenad Bjelica Dinamo u Ligu šampiona, igrao osminu finala Lige Evrope, ali ni to nije bilo dovoljno Modrima. Mamići, Zdravko i Zoran, smenili su ga tokom pandemije virusa korona polovinom aprila. Pre toga mu je otpušten ceo stučni štab. Iskusni stručnjak je tokom leta vagao ponude, a onda se posle loše starta Osijeka vratio u rodni grad, u klub gde je i počeo igračku karijeru.

Uzeo je klub iz Slavonije od prethodnika Ivice Kuleševića koji je sakupio samo bod posle tri kola. Sa Bjelicom na klupi, Osijek je zaređao šest pobeda u šampionatu Hrvatske, a pre dve nedelje trijumfalna serija je prekinuta remijem (1:1) na Poljudu protiv Hajduka.

Izabrane vesti

Osokoljeni dobrim rezultatima, Osijek danas (15.00) u Gradskom vrtu dočekuje Dinamo, lidera šampionata. Domaćin bi ove sezone mogao da bude jedini rival Modrima za krunu. Ima šest bodova manje. Rijeka i Hajduk su očajni u ovom šampionatu, a vicešampion Lokomotiva iz Zagreba trenutno je na dnu HNL-a sa samo osam bodova.

Imaće Bjelica mnogo motiva protiv bivšeg kluba.

"Igraju prvi protiv drugog, trenutno dve najbolje ekipe u Hrvatskoj. Radujemo se toj utakmici i verujem da možemo biti na visokom nivou koju smo pokazali u poslednja dva meseca kada smo pobeđivali svoje protivnike, uz remi u Splitu gde smo takođe bili blizu i preostala dva boda. Dobro smo se pripremili za derbi i imamo velika očekivanja“, rekao je Bjelica za zvaničan sajt kluba.

Pred ovaj meč pojavila se informacija da je nekoliko igrača Osijeka zaraženo virusom korona.

"Najlakše bi bilo sada u tome da tražimo alibi. Svi živimo u vremenu u kojem ne znaš koga ćeš imati sutra na treningu, a ko će da izostane. Već smo se prilagodili toj situaciji i nama je najvažnije da ćemo na terenu imati jedanaest zdravih igrača, spremnih da daju maksimum za tim i klupi još nekoliko njih koji će nam biti u stanju pomoći da pobedimo. Dinamo je kvalitetna ekipa, ali smo svesni svoje snage. Vredno smo radili ove dve nedelje i nadamo se najboljem“, rekao je rođeni Osiječanin.

Arijan Ademi (©Reuters)Arijan Ademi (©Reuters)

Trener Dinama Zoran Mamić imao je korona virus pre dve nedelje, ali se oporavio.

"Osijek je u naletu, u dobroj seriji, dobroj fazi, imaju dobru ekipu i stručni štab. Vlada i pozitivna atmsofera u timu, u gradu među navijačima. Međutim, Dinamo ne menja svoju ideju, uz sav respekt, Dinamo želi da uzme tri boda“, rekao je uoči utakmice za Sportske novosti Zoran Mamić, prenosi portal Germanijak.

U Hrvatskoj ovaj željno iščekiuje. I "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević govorio je o ovom duelu u Gradskom vrtu. Nekadašnji selektor Hrvatske pohvalio je igrača Osijeka Mileta Škorića.

"Današnji derbi biće veoma zanimljiv. Obe ekipe vode afirmisani treneri, koji iza sebe imaju rezultate. Verujte mi na reč, derbi u Gradskom vrtu presudiće treneri Mamić i Bjelica! Pobediće će onaj tim čiji će trener biti lucidniji, mudriji. Zato će mi biti jako zanimljivo da vidim kakvu će strategiju da izaberu. Ja sam dinamovac, ali moram da naglasim da u Osijeku igra jedan savršeni igrač, Mile Škorić. Najzad smo za reprezentaciju našli čoveka za kojim sam ja tragao, on daje stabilnost timu. Škorić je definitivno igrač reprezentativnog formata. Mene je oduševio protiv Portugalije. Prognoza? U ovakvom derbiju se ništa ne može prognozirati. Neću da se prevarim i zato neću da prognoziram. Nema danas favorita. Niko ne može da kaže sa sigurnošću ko će da pobedi. Odlučiće pametnija strategija trenera“, rekao je Blažević za Jutarnji.

Modri nisu pobedili u Osijeku od novembra 2018. godine. Domaćin u poslednja tri meča u Gradskom vrtu ima dve pobede i remi. Od šest poslednjih mečeva Dinama i Osijeka samo je dva puta došlo 3+.

Hajduk posrće ove sezone. Danas Splićani gostuju u Koprivnici (17.05). Biće to prva ligaška utakmica za Slaven posle tri nedelje pauze jer je početkom meseca ceo tim morao u samoizolaciju pošto su koronu dobila oba fizioterapeuta.

"Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog koronavirusa je potvrda više da je ovo prvenstvo, po meni, dobilo pečat na kojem piše: Neregularno. Ne samo mi, svi se klubovi nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijimima i neodrživim planovima. Ne želim da kukam, ali za mene je ova sezona već sada neregularna. Momci se vraćaju kao domine kockice, jedan za drugim u trening. Pokušavamo da ih uklopimo, obradujemo, oraspoložimo, ujedinimo i naravno mentalno i fizički pripremimo za subotu", izjavio je trener Slavena Tomislav Stipić pred meč sa ekipom s Poljuda, prenosi Indeks.

HRVATSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Lokomotiva – Varaždin 2:2 (1:1)

Šibenik – Gorica 1:3 (1:0)

Subota

15.00: (2,75) Osijek (2,80) Dinamo (2,75)

17.05: (3,20) Slaven Belupo (3,20) Hajduk (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo ZagrebNenad BjelicaOsijekSlaven BelupoHajduk SplitHNLHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara