Antoni (©Reuters)
Antoni (©Reuters)

Otpao Kjeza, Bajern gleda Antonija - Ajaks traži 30.000.000 evra, u Sao Paulu trljaju ruke

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 22:06

Pregovori u toku

Prijateljski susret na Alijanc Areni nisu iskoristili čelnici Bajerna i Ajaksa da odmere snage uoči početka sezone, već i da sednu za sto kako bi razgovarali o poslu.

Sreda, 20.30: (1,43) Crvena zvezda (4,50) Kairat Almati (7,75)

Izabrane vesti

Pravo iz Brazila stiže vest da je Bajern posle odričnog odgovora iz Torina za Federika Kjezu bacio oko na olimpijskog reprezentativca Antonija koji se trenutno nalazi u Tokiju. Potpisnik ove informacije je Globo, jedna od najvećih i najuticajnijih medijskih kuća u Brazilu, a ubrzo je potvrdio i nemački Skaj.

Antoni se za kratko vreme od prelaska u Ajaks iz Sao Paula pokazao kao dobra investicija. U 32 ligaške utakmice prošle sezone postigao je devet i namestio još osam golova, zbog čega je odmah privukao pažnju bogatih klubova na sebe. Bajernu je pod hitno potrebno osveženje na desnom krilu, a kako se ispostavilo da je Kjeza ipak nedostižna meta uprkos tome što je nemački šampion bio voljan da plati 80.000.000 evra – Juventus u međuvremenu odbio još dve ponude na po 100.000.000 evra od Čelsija i Liverpula – izbor je pao na Antonija iz više razloga. Pre svega talenta i perspektive, zatim mladosti, tehničkih kvaliteta, ali i zato što već sada pokazuje da je spreman da zaigra u najjačim evropskim ligama.

Kako Globo navodi u Ajaksu su voljni da razgovaraju o prodaji, samo ne za cenu manju od 30.000.000 evra. Uprkos svemu navedenom u Bajernu smatraju da je to previsoka cena za talentovanog Brazilca i pokušaće u narednim danima da spuste granicu.

S druge strane, u njegovom dečačkom klubu Sao Paulu nadaju se što skupljoj prodaji zbog toga što imaju pravo na 20 odsto od obeštećenja. Drugim rečima, ako bi Bajern kupio Antonija za recimo 30.000.000 evra, Sao Paulu bi na račun pristiglo 6.000.000 evra. Što je ozbiljna suma novca, pogotovo ako se uzme da je Ajaks za njega već platio oko 16.000.000 evropskih novčanica pre samo godinu dana.



tagovi

Antoniletnji prelazni rok 2021Bajern MinhenAjaksSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara