Vinsent Jansen u prodoru (©AFP)
Vinsent Jansen u prodoru (©AFP)

Otvorena borba za treće mesto u Belgiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 12:32

Antverpen dočekuje Genk u 2. kolu šampionskog plej-ofa Župiler Pro lige

Posle prvog kola u plej-ofu belgijskog prvenstva timovi su još bliži. Ne samo Union Sen Žiloaz i Anderleht na vrhu, već i četiri tima iza njih. Bitka za treće mesto je potpuno otvorena, ali se Antverpen i Genk nadaju većem uspehu.

Doigravanje ponovo nije prijalo Unionu, koji već godinama posustaje onda kada je najbitnije. Lider Župiler Pro lige je dramatično počeo plej-of porazom od Genka od 0:1. Ovaj neuspeh omogućio je Anderlehtu, koji je tesno savladao Antverpen, da stigne na deobu prvog mesta.

Izabrane vesti

Drugo kolo obećava da će biti uzbudljivo. U subotu uveče izabranici Marka van Bomela dočekuju Genk Voutera Frankena, dok u nedelju Union kod kuće igra protiv Serkl Briža, a Anderleht dočekuje Klub Briž.

20.45: (2,30) Antverpen (3,45) Genk (3,05)

Posle 66 godina čekanja, Antverpen je prošle godine osvojio duplu krunu. Veliki stari je ponovo u konkurenciji da to ponovi, ali titula je i dalje daleko. Prvog dana plej-ofa, Antverpen je izgubio sa 1:0 od Anderlehta, sada je razlika od lidera devet bodova. Ovog vikenda Crveni imaju šansu da smanje jaz i čak se popnu na treće mesto, pod uslovom da savladaju Genk. U poslednjoj domaćoj utakmici za Antverpen, Veliki stari je slavio sa 3:2, ali je Genk pobedio ubedljivo sa 3:0 u poslednjem dvoboju.

Genk je od većine analitičara kotiran na petom ili šestom mestu pre početka plej-ofa, ali posle jednog kola ta mišljenja već deluju pomalo zastarela. Štrumpfovi su naneli Unionu prvi ligaški poraz u 23 utakmice i istakli se lepim fudbalom u prvom poluvremenu. I to bez kapitena Brajana Hejnena, koji takođe neće biti u postavi protiv Antverpena zbog povrede.

Antverpen je izgubio od Anderlehta, što je odmah pokvarilo njegove ambicije. Jer iako je jaz sa prva dva već bio veliki, neki u Antverpenu su se ipak usudili da imaju ambiciju da napadnu vrh. Antverpen takođe mora bez dva bitna igrača. Oven Vijndal mora da odsluži suspenziju, a golman Žan Bute je završio sezonu zbog povrede.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

20.45: (2,30) Antverpen (3,45) Genk (3,05)

Nedelja

13.30: (1,75) Union Sen Žiloaz (3,60) Serkl Briž (4,90)

18.30: (2,00) Klub Briž (3,50) Anderleht (3,70)

***kvote su podložne promenamatagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAntverpenGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara