Natho sa saigračima slavi protiv Mačve (© MN Press)
Natho sa saigračima slavi protiv Mačve (© MN Press)

Otvoreni Bibars Natho: Došlo teško vreme za Partizan, doći će bolje, imaćemo jak tim

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.11.20. | 12:01

„Ne igramo kako želimo i zbog toga smo pod pritiskom“, priznaje Izraelac i dodaje da veruje u metode trenera Aleksandra Stanojevića

Mučenje. Juče, danas, nadaju se u Humskoj ne i sutra. Otkako je počela sezona na prste jedne ruke mogu se nabrojati utakmice na kojima je Partizan igrao po ukusu navijača. Uglavnom ih je nervirao ili brinuo traljavom igrom i taj trend nastavio je na susretu sa Mačvom.

To što je savladao poslednji tim na superligaškoj tabeli ne znači da je eliminisao probleme. Naprotiv, neki od njih postaju hronični. Dilema je da li i rešivi. Kao što je pitanje može li ovaj sastav nekog da dobije, a da ne strahuje.

Izabrane vesti

Ako je tačna krilatica da je prvi korak ka rešenju problema priznanje da on postoji, onda su na crno-beloj strani Topčiderskog brda detektovali anomalije. Ono što vide svi, konačno primećuju i u Partizanu. Više se ne skrivaju iza lažnih alibija, upiranja prstom u Crvenu zvezdu, FSS, sudije...

Sami su svesni da igraju – loše.

„Za nas je došlo neko teško vreme. Ne igramo kako želimo i zbog toga smo pod pritiskom. Iz tog razloga je bilo važno da pobedimo, da vratimo pobednički mentalitet, kažemo sami sebi: „momci, znamo i da pobeđujemo i da igramo fudbal“. Imamo mnogo novih igrača, dosta povređenih, trener unosi nove zahteve i znamo da će izvući najbolje iz nas kako bismo igrali bolji fudbal u budućnosti“, bez uvijanja govori Bibars Natho.

Njegovim pogotkom iz jedanaesterca Partizan je u subotu veče otključao bravu Mačve (2:0). Iz igre nije mogao. Niti kroz pas, niti ubacivanjem s boka, niti reakcijama ofanzivaca, opetrećenih novima ulogama, pošto u ovom trenutku Aleksandar Stanojević, osim „zelenog“ Nikole Štulića, nema na raspolaganju klasičnog špica, posle povrede Žana Kristofa Bajbeka.

„Došlo je neko teško vreme. Imamo mnogo povređenih igrača, samim tim oni sa drugih pozicija moraju da uskaču. Problem je uskladiti celinu. S druge strane, momci kojima je trener ukazao šansu moraju da iskoriste priliku i pokažu zašto su u prvom timu. Nadam se da će demonstrirati kvalitet i igrati dobar fudbal. Zbog sebe i zbog ekipe“.

A ekipa je bez energije. Možda i bez motiva posle eliminacije iz Evrope. Bez lidera u pravom smislu te reči. I bez jasne ideje.

Dođe u fudbalu vreme iskušenja. Što želite – ne ide. Bude muka i prepreka, svaki šut, svaki pas predstavlja problem. Imamo, ipak, iskusne igrače, zajedno ćemo naći način da prevaziđemo ovaj trenutak. Siguran sam da će u budućnosti sve ići lakše, lepše i bolje i da ćemo igrati bolji fudbal sa dosta golova. Stvaramo šanse, doći će i pogoci“.

Realizacija jedanaesterca (© Star sport)Realizacija jedanaesterca (© Star sport)

S obzirom na veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i poziciju na tabeli (treće mesto) ima zagovornika ideje da se već sad, dok takmičenja traje, krene u pravljenje modela igre za narednu sezonu. Čak je i sam Stanojević, koji je tek dva meseca u klubu, najavio rekonstrukciju igračkog kadra u narednom prelaznom roku.

Potrebno je vreme da se implementiraju nove ideje i način igre, jer svaki trener ima drugačiju viziju. A okolnosti nam nisu išle naruku. Em smo doveli nove igrače, neki od njih su dugo pauzirali, onda je skoro pola tima bilo rasuto po nacionalnim selekcijama, neki su dugo vukli povrede. Nismo imali vremena za normalan trening kako bismo usvajali nove ideje“.

Jedno je sigurno: Stanojević može da se osloni na Bibarsa Natha svaki put kad sudije pokažu na belu tačku u korist Partizana. Protiv Šapčana je iskoristio 11. kazneni udarac. Puca bez promašaja.

Više puta sam rekao da šef struke ima poverenja u mene prilikom izvođenja penala, uvek dajem sve od sebe kako bih pomogao timu da pobedi“, dodao je Natho, uz napomenu da se nada preokretu. „Verujem u bolje sutra. Sigurno će ovo biti snažan tim. Radimo naporno, trener Stanojević obraća pažnju na svaki detalj, ako ga budemo slušali Partizan će imati jaku ekipu u budućnosti“.

Bližoj ili dalekoj?

VRATIĆEMO SE AKO SMO PRAVI, AKO NISMO – NISMO ZA PARTIZAN

Poziva Bibars Nahto kolege iz ekipe da se probude, daju sve od sebe, vidi i iskusni vezista da ovako kako sad deluje Partizan neće daleko stići. Iako bi mnogi Grobari rekli da je titula izgubljena već polovinom jeseni, Izraelac uverava da Parni valjak može da se vrati u konkurenciju.

„Ovo nije pitanje da li može. Mora! Fudbal je dinamična igra i sve može da se promeni za sedmicu, dve. Iskreno se nadam da će se to videti brzo, možda je čak pobeda nad Mačvom početak novog vremena. Naš tim prolazi kroz težak period, a postoji rečenica „na muci se poznaju junaci“. U ovim vremenima možete da vidite koliko su pojedinci ili tim dobri, da možemo da se vratimo na pravo mesto! Ako smo dobri – vratićemo se. Ako nismo – nismo dovoljno dobri za ovaj tim“.

NAREĐENJE SUPRUGE

Otkako je leta 2019. stigao u Partizan, Bibars Natho je postigao 16 i namesito 11 golova. Poslednji ima posebno značanje, posvećen je supruzi Taliji.

„Njoj je rođendan danas. Kada smo razgovarali pre utakmice rekla mi je da moram da postignem gol. Znate kako je, kad vam supruga nešto kaže da uradite, onda to morate“.


tagovi

FK PartizanBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara