Roni (©Reuters)
Roni (©Reuters)

Palmeiras nije dao završnu reč: Do kraja godine cilj titula i odbrana kontinentalne krune

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 22:50

Brazil 1: Verdao dočekuje Atletiko Gojaniense u sklopu 31. kola Serije A

Neko će reći da je kasno upalio motore, da od borbe za titulu nema ništa, ali Palmeiras ima još dovoljno šanse da ugrozi lidersku poziciju Atletiko Mineira. Petlovi su 10 bodova ispred, ali u opticaju su još 24 boda do podvlačenja crte. Zato Verdao nema previše prostora za kiks noćas protiv Atletiko Gojaniensea, u sklopu 31. kola Serije A (00.30).

Palmeiras stiže na megdan prepun samopuzdanja posle pet uzastopnih pobeda u ligi. Palestra nastavlja potragu za liderom, a kormilar Abel Fereira uveren je da njegovi momci mogu da se uključe u borbu za titulu prvenstva Brazila. Na sve to, krajem ovog meseca Palmeiras očekuje finale Kopa Libertadores u Montevideu sa Flamengom, gde tim sa Alijanc Parkea ima priliku da odbrani tron Južne Amerike.

Izabrane vesti

00.30: (1,45) Palmeiras (4,20) Atletiko Gojaniense (8,00)

Sa druge strane, Atletiko Gojaniense, pak, dolazi iz dva vezana poraza. Doživeo ih je u sudarima sa Sport Resifeom i Flamengom, i na oba susreta nije uspeo da zatrese mrežu. Zmajevi su stacionirani na 13. mestu sa 37 sakupljenih bodova i u prilici su da ostvare nešto veće, poput plasmana u Kopa Sudamerikanu, pošto su samo na bod od tog podviga.

Kormilar Palmeirasa

Fereira biće prinuđen da izvrši dve promene u odbrani. Renan i Žorž su favoriti za ulazak na mesta Gomesa i Pikereza, koji su se odazvali pozivima nacionalnim timova Paragvaja i Urugvaja. Ostatak tima bi trebalo da bude isti kao onaj koji je pobedio Santos u Vila Belmiro, sa Gustavom Skarpom među starterima.

Očekuje se da Eduardo Souza, strateg Atletiko Gojaniensea, napravi samo jednu promenu u odnosu na prethodni duel. Napadač Ze Roberto bi trebalo da počne umesto defanzivnog veznog Baraljasa, odustajući, dakle, od šeme sa trojicom igrača u vezi.

Skorašnja tradicija je potpuno na strani Palmeirasa, koji je neporažen na sedam prethodnih duela sa Zmajevima. U tom periodu Verdao je ostvario šest pobeda, a ove sezone je bio ubedljiv u Gojaniji sa 3:0.



tagovi

Brazil 1PalmeirasAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara