Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Palmeiras želi posebno mesto u istoriji brazilskog fudbala, ali prvo mora da nadmudri neuništivog Skolarija

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.22. | 23:07

Atletiko Paranaense brani minimalnu prednost iz prve utakmice polufinala Kopa Libertadores

Dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, Palmeiras, u ovu sezonu Kopa Libertadores ušao je sa samo jednim ciljem, a to je da zauzme posebno mesto u istoriji brazilskog fudbala. Klub sa Alijanc Parkea sa peharom ovog takmičenja pridružio se Santosu i Sao Paulu koji su uspevali po dva puta uzastopno da prigrabe najvažniji klupski trofej u južnoameričkom fudbalu. U nizovima su još uvek neprokosnoveni Argentinci, a pre svih Indepedijente koji je u rasponu od 1972. do 1975. godine četiri puta zaredom dolazio do pehara Kopa Libertadores, dok je Estudijantes vezao tri.

Ipak, ekipa Abela Fereire u noćašnji meč ulazi sa golom zaostatka u odnosu na Altetiko Paranaense i da bi došla u situaciju da drugi put uzastopno brani trofej moraće da pokaže da je u stanju da prebrodi polufinalnu prepreku, koja nimalo nije naivna. Ekipa Luiza Felipea Skolarija (73) u prvom meču je slavila golom Aleksa Santane iz 23. minuta, potom izdržala pritisak protivnika poslednjih 20 minuta, kada je isključen Ugo Moura. Na krilima tog slavlja, Paranaense je na svom terenu savladao Fluminense, pa silno motivisano dolazi na gostovanje u kom ima priliku da izbori svoje drugo finale u ovom takmičenju. Prethodni put su igrali 2005. godine i neslavno se proveli u drugom meču (0:4).

Izabrane vesti

Abel Fereira može da računa na povratak Rafaela Vejge, koji je prebrinuo povredu desnog skočnog zgloba i deluje da će biti u mogućnosti da konkuriše za sastav u ovom meču. Ono što je sigurno jeste da se vraća Gustavo Skarpa, koji je bio suspendovan u prvom meču, dok će nedostajati Danilo, koji će odrađivati još jedan meč kazne i moći će da igra samo u finalu.

02.30: (1,42) Palmeiras (4,50) Atletiko Paranense (8,00)

Atletiko Paranaense i njegov trener Luiz Felipe Skolari su u pozitivnijoj situaciji u odnosu na protivnika, s obzirom da im "igraju" dva rezultata, dok domaćin mora da ide na pobedu. Šampion sveta sa Brazilom iz 2002. godine još uvek traje u brazilskom fudbalu i ne odustaje. Ima dva trofeja u Kopa Libertadores, od čega jedan upravo sa Palmeirasom i to iz 1999. godine. Kolika je ovaj čovek legenda potvrđuje i činjenica da je svoj prvi trofej u ovom takmičenju osvojio 1995. godine kada je vodio Gremio.

Za one koji će tipovati na ovaj meč vredan podatak koji kaže da je Atletiko Paranaense pretrpeo samo jedan poraz u prethodih 12 mečeva kada je u pitanju nokaut faza takmičenja pod okriljem KONMBEBOL federacije. To se dogodilo prošle godine u četvrtfinalu Kupa Sudamerikane prošle sezone. Ipak, u revanšu je uspeo da nadoknadi zaostatak i na kraju dođe drugi put do trofeja u svojoj istoriji.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

02.30: (1,42) Palmeiras (4,50) Atletiko Paranaense (8,00), prvi meč 0:1

Četvrtak

02.30: (1,32) Flamengo (5,10) Velez Sarsfild (10,0), prvi meč 4:0

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Atletiko ParanensePalmeirasLuiz Felipe SkolariKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara