Gustavo Gomez postiže pobednosni gol za Palmeiras na Gremio areni (©Reuters)
Gustavo Gomez postiže pobednosni gol za Palmeiras na Gremio areni (©Reuters)

Palmeirasu se smeši i drugi trofej: Gomez srušio Gremio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 03:07

Tim iz Sao Paula slavio sa 1:0 u prvom meču finala Kupa Brazila. Revanš za sedam dana na Palestra Italiji

Flamengo je u triler završnici Serije A odbranio titulu u zemlji fudbala ispred Internasionala, ali bi sezonu u Brazilu mogao da obeleži Palmeiras. Velikan iz Sao Paula je pre nešto više od mesec dana osvojio Kopa Libertadores, a smeši mu se i drugi trofej. U prvom meču finala Kupa Brazila četa Abela Fereire je dobila u Porto Alegreu Gremio sa 1:0 i sa lepom prednošću stiže u Sao Paulo naredne nedelje na svom stadionu Palestra Italija.

Skroro pola sata utakmice, Veliki zeleni su izdržali sa igračem manje posle isključenja Luana. On je u 65. minutu udario laktom u glavu Žonatana Mirandu, a sudija Lima mu je pokazao put u svlačionicu. Brojčanu prednost domaći nisu uspeli da iskoriste. Slabu formu u 2021. godini izabranici trenera Partalupija potvrdili su i u ovom meču, pa sa malim šansama putuju na revanš.

Izabrane vesti

Čovek odluke nije bio ni Roni, ni Luiz Adrijano ni Riberio Silva, već paragvajski štoper Gustavo Gomez. On je u 32. minutu posle kornera Rafaela Vejge, bio sam kao duh u petercu domaćina. Iz neposredne blizine je zahvatio loptu glavon, golman domaćina Viktor je učinio sve, odbio loptu, ali je ona završila u mreži. Ovo je Paragvajcu drugi gol u sezoni, ali zlata vredan, koji bi mogao da u vitrine Palmeirasa donese i drugi trofej u sezoni.

Gremio je veći deo meča napadao, imao veći posed lopte u nogama. Istakao se veteran Dijego Souza. Imao je nekoliko dobrih pokušaja, ali reprezentativac Brazila Veverton (treći golman Karioka iza Alisona Bekera i Edersona) ostao je nasavladiv na Gremio areni u Porto Alegreu.

Treba istaći da junak pobede u finalu Kopa Libertadoresa protiv Santosa, Breno, strelac gola u osmom minutu sudijske nadokande, nije imao pravo igranje jer je na početku sezone branio boje Žuventuda u ovom takmičenju.

Ovo je bilo prvo odmeravanje snaga ova dva tima u finalu. Palmeiras je stigao do 39. trijumfa protiv Gremio koji je ostao na 20 pobeda, dok su 33 puta odigrali susret bez pobednika.

Tim iz Sao Paula je razočarao na Svetskom klupskom prvenstvu u Kataru prošlog meseca gde je zauzeo tek četvrto mesto, a u nedavno okončanom prvenstvu je završio na sedmom mestu.

Palmeiras je preporodio mladi stručnjak Abel Fereira koji je tokom sezone stigao iz solunskog PAOK-a. Zamenio je na klupu Vanderleja Luksemburga i timu iz Sao Paula je na putu da donese i drugi trofej. Prošle sezone je dominirao Portugalac Žorž Žezus koji je Flamengom bio šampiona Brazila i Južne Amerike. Sada je opet Portugalac u prvom planu. Očigledno, stručnjaci sa Iberijskog poluostrva su ključ uspeha u zemlji fudbala.

KUP BRAZILA - FINALE (PRVA UTAKMICA)

Gremio - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Gomez 32/


tagovi

GremioPalmeirasKup BrazilaBrazilGustavo Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara