Julijan Nagelsman sa stručnim štabom (©AFP)
Julijan Nagelsman sa stručnim štabom (©AFP)

Panceri s Nagelsmanom na novom početku

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 23:07

Nemačka u Filadelfiji sparinguje s Meksikom

Reprezentacija Nemačke prijateljskim utakmicama na tlu SAD kreće u misiju EURO 2024. Posle subotnjeg trijumfa na debiju novog selektora Julijana Nagelsmana protiv selekcije domaćina (3:1), četvorostruke svetske šampione očekuje sudar sa Meksikom u Filadelfiji (02.00).

Preuzeo je vruć krompir 36-godišnji stručnjak izborom da na samo osam meseci pred početak Evropskog prvenstva zaplovi u selektorske vode, kako bi pokušao da posloži nemački tim i učini ga konkurentnim u borbi za titulu šampiona Starog kontinenta narednog leta.

Izabrane vesti

Budući da će nemci da budu domaćini tako velikog turnira, pred Pancerima je ogromna odgovornost da na dostojanstven način nastupe na smotri najboljih, a u te svrhe do takmičenja će da odigraju veliki broj pripremnih utakmica.

Protiv Amerikanaca u strelce su se upisali Gundogan, Filkrug i Musijala, a igra Nemačke je već u tom duelu izgledala brže i konkretnije nego prethodnih meseci s Hansijem Flikom na kormilu.

"Nisam najbolje rešenje, to je Julijan", rekao je niko drugi do sportski direktor selekcije Rudi Feler posle privremenog vođenja reprezentacije i pobede protiv Francuske.

02.00: (4,90) Meksiko (3,60) Nemačka (1,75)

Bivši funkcioner u Leverkuzenu angažovao je Nagelsmana za selektora i Sandra Vagnera kao pomoćnika. Hrabra kombinacija sa dva mlada trenera.

Nagelsman će se verovatno ponovo osloniti na svoje kreativne umetnike.

Musijala

, Virc i Sane su se odlični pokazali protiv Amerikanaca. Filkrug je takođe impresionirao golom i asistencijom. Četiri ofanzivna igrača kao da polako dolaze na svoje i mogu da se takmiče na najvišem evropskom nivou.

Za samo četiri dana treninga, mladi kormilar je usadio svoju ideju o agresivnom i aktivnom fudbalu.

"Neke stvari su funkcionisale veoma dobro, druge ne tako dobro. Ali za tako kratko vreme, mislim da je to sasvim normalno", rekao je kapiten Gundogan posle utakmice sa SAD.

Meksikanci su, poput Elfa, podbacili na Mundijalu u Kataru, gde su eliminisani već u grupnoj fazi, posle čega su Herarda Tatu Martina zamenili Hajmeom Lozanom. S novim selektorom Sombrerosi su letos osvojili KONKAKAF Gold kup, a kako ni oni nemaju takmičarskih utakmica u oktobarskom terminu, iskoristili su ga za prijateljske. U subotu su pobedili Ganu sa 2:0, golovima Irvinga Lozana i Urijela Antune u drugom poluvremenu.

Lider i najvredniji igrač u redovima Sombrerosa je Edson Alvarez. Div od 1,90 metara pridružio se Vest Hemu ove godine, a sa Lozanom i Himenezom Meksiko takođe ima jake igrače u navalnoj liniji.

Biće ovo 13. međusobni okršaj Nemačke i Meksika, a Pancere još boli poraz iz poslednjeg obračuna, kada su 2018. poraženi sa 1:0 na globalnoj smotri u Rusiji.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sreda

02.00: (4,90) Meksiko (3,60) Nemačka (1,75)

02.30: (1,70) SAD (3,60) Gana (5,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija MeksikaJulijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara