Panika u Dortmundu, bez Lige šampiona ugrožena egzistencija

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 10:31

Edin Terzić za dva meseca prosuo 14 bodova...

Eksperiment sa početnikom Edinom Terzić nije uspeo. Borusija iz Dortmunda posle novog poraza u Frajburgu nalazi se na sedmoj poziciji. Bajern je otišao na plus 16 i u pravcu Minhena odavno više niko ne gleda. Ni navijači ni uprava kluba sa Vestfalena. Ono zbog čega drhte u Borusiji jeste ugroženo mesto u Ligi šampiona. Jer u doba korona-krize izostanak iz elite značio bi užasno težak udarac za Milionere. Verovatno i ugroženu egzistenciju.

U najmanju ruku totalnu rasprodaju tima.

Izabrane vesti

Podsetimo, drugi najpopularniji nemački klub usled praznog stadiona poslednjih meseci zabeležio je gubitak od 75.000.000 evra. Iz tog razloga Dortmund je primoran da smanji potraživanja za Džejdona Sanča i pokuša da vrati Mančester Junajted za pregovarački sto, a nije isključen ni odlazak Erlinga Halanda na leto. Mada je prvobitno planirano da ostane još godinu dana.

Lusijan Favr trpeo je mnogo kritika u jesen svog mandata. Glave mu je došao katastrofalan poraz od Štutgarta kod kuće (1:5), međutim s nije se mnogo toga promenilo s novim trenerom. Od Terzićevog ustoličenja Borusija je odigrala jedan top meč (pobeda u derbiju sa RB Lajpcigom) i za dva meseca doživela isti broj poraza kao od starta sezone sa Favrom na klupi.

Prošlu takmičarsku godinu Dortmund je završio sa sedam neuspeha. Sada, nakon 20 kola, ima ih već osam. Sa Terzićem na klupi prosuto je ukupno 14 bodova. I sve to u poslednjih šezdesetak dana...

Na stranu sve muke u problemi - za Milionere će tokom leta primarni zadatak biti pronalaženje kvalitetnog i dugoročnog rešenja za klupu.

Posle teškog poraza u Frajburgu Mats Humels je govorio o ozbiljniom strahu od ne igranja Lige šampiona iduće godine...

"Kada igrate u poslednjoj liniji žestoko osetite svaki udarac, svaki primljen gol. Loši smo u odbrani, a napred nam je potrebno previše šansi da bismo postigli gol. Boli me kad vidim ovakav učinak. Odnos pobeda i poraza nam je skoro 50-50", kazao je Humels.

"Liga šampiona je nešto najmanje što moramo da postignemo. Do ovog vikenda imali smo drukčije ciljeve. Sada se sve menja. Ne mogu da zamislim da ne igram LŠ. Imamo šanse i dalje, ništa nije izgubljeno, ali pod hitno moramo da se presaberemo".

Mats Humels jedan je od retkih igrača koji posao odrađuje na pristojnom nivou. Vođa ovog tima Marko Rojs u ozbiljnoj je krizi koja traje već mesecima. U poslednje vreme nema problem s povredama, ali ima s foromom. Utisak je da to više nije onaj stari Rojs - jedan od najboljih nemačkih fudbalera u 21. veku. I utisak je da neće još dugo imati zagarantovano mesto u startnih 11. Tamo je trenutno samo zato što Julijan Brant ili Mahmud Daud ne igraju ništa bolje.

Haland na poslednja dva ligaška meča nije dao gol, Đio Rejna je u velikom padu u odnosu na start sezone (gol nije dao od početka decembra), a i Sančo je daleko od prošlosezonske forme, mada ponovo ima dosta dobre brojke - osam golova i 13 asistencija.

Pred Borusijom su četiri veoma važna susreta do kraja meseca. Tri ligaška (Hofenhajm, Arminija, Šalke) i Liga šampiona protiv Sevilje. U situaciji u kojoj jeste, Bundesliga postaje apsolutni prioritet.


tagovi

Edin TerzićBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara