Kvinsi Menig (© AFP)
Kvinsi Menig (© AFP)

Partizan završio dva posla za Evropu: Menig DA, Miletić DA!

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 19:29

U sredu jutro potpisuje iskusni štoper, holandsko krilo tokom srede stiže iz Amsterdama, obojica će biti prijavljeni za Ligu konferencija

Navijači su delovali zabrinuto – sad mogu da nazdrave. Pre skoro dva meseca vladala je maltene histerija među Gorbarima zbog toga što se u sezonu ulazi sa skoro identičnim kadrom kao lane, tad smo pisali da su neki od najjačih poslova ostavljeni za kraj prelaznog roka, a upravo će se to i desiti, pošto će Partizan ove sedmice predstaviti još dvojicu fudbalera: krilnog napadača Kvinsija Meniga i štopera Nemanju Miletića.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, sa obojicom su pregovori završeni, povratnik u Humsku će potpisati ugovor u sredu, novajlija iz Holandije u četvrtak, a najvažnija informacija glasi da će klub uspeti da ih na vreme prijavi na listu UEFA za mečeve grupne faze Lige konferencija. Trener Aleksandar Stanojević će na taj način proširiti rotaciju i sa svežim snagama napasti što bolji plasman na tabeli Grupe B u konkurenciji belgijskog Genta, estonske Flore i kiparskog Anortozisa, ujedno imati dovoljno mogućnosti da kombinuje u nastavku prvenstva, gde Parni valjak vodi trku posle šest utakmica.

Izabrane vesti

Posle uspešnog revanša sa Santa Klarom, čelnici crno-beli su prionuli na posao sa ciljem da popune pozicije koje su procenili deficitarnim i posle nekoliko dana intenzivnih pregovora osigurali su dolaske dvojice igrača.

Lakšim se ispostavio dolazak Nemanje Miletića. Tim pre što je od nedavno slobodan igrač, posle razlaza sa Al Readom iz Saudijske Arabije. S obzirom da je završetkom minule sezone došlo do promene trenera, iz kluba otišao Besnik Hasi koji je doveo 30-godišnjeg defanzivca, a stigao Španac Pablo Maniš sa svojim idejama, Miletić se spakovao i vratio u Beograd. Partizan je pažljivo pratio njegov status i poželeo da ga vrati samo godinu dana posle rastanka (transfer vredan 550.000 evra).

Nemanja Miletić protiv Milana Rodića (© MN Press)Nemanja Miletić protiv Milana Rodića (© MN Press)

Trener Stanojević se saglasio, imajući u vidu da na štoperskim pozicijama ima Igora Vujačića i novajliju Sinišu Saničanina, a da je veteran Bojan Ostojić jedina njihova alternativa. Mladi Matija Đorđević je još „zelen“ za takmičenje na tri fronta, procenjeno je da bi angažman Miletića savršeno „legao“ ekipi, s obzirom da momak iz Kosovske Mitrovice zna kako klub diše i zadovoljavajuće je obavio posao u prvom mandatu kad je angažovan iz belgijskog Vesterloa. Tad češće kao desni bek, dok će mu sad biti namenjena uloga štopera.

Miletić će u sredu jutro potpisati ugovor na godinu dana, a u petak će odraditi premijerni trening sa novim/starim klupskim drugovima, s obzirom da dotad traje mini-odmor koji je stručni štab dao igračima posle uspešnog letnjeg ciklusa utakmica.

Istog dana u „Zemunelu“ će se pojaviti i Kvinsi Menig (26). Sa krilnim napadačem Tventea pregovori su bili teži i duži. Trajali su skoro mesec dana, isprava se činilo da od posla neće biti ništa, jer taman što je Partizan bio blizu da pronađe zajednički jezik sa klubom iz Enšadea jedan od njihovih krilnih vezista se povredio na kontrolnom susretu i automatski je stopiran odlazak bivšeg člana Ajaksa.

Kako se u međuvremenu popravila kadrovska situacija u Tventeu, a finansijska u Humskoj (skoro 5.000.000 evra za plasman u grupu Lige konferencije), tako su rukovodioci Partizana obnovili pregovore sa Holanđanina i ovaj put su pred ciljem. Početna ponuda od 500.000 evra nije zadovoljila apetite Tventea, nova od 700.000 jeste, u međuvremenu su usaglašeni i najsitniji detalji. Posao je sklopljen i momak poreklom iz Surinama trebalo bi u sredu da poleti iz Amsterdama, po dolasku u Beograd čekaju ga lekarski pregledi i potpis ugovora na tri godine.

Imajući u vidu pedigre (prošao omladinsku školu Ajaksa), u Partizanu od Kvinsija Meniga očekuju da pravi razliku ne samo u superligaškim, već i međunaronim utakmicama. Pre svega da bude podrška Rikardu Gomešu u najsiturenijem delu ekipe, s obzirom da je reprezentativac Zelenortskih Ostrva tepeo veliko opterećenje od početka sezone (odigrao svih 12 mečeva). A za Meniga kažu da može da dejstvuje i kao krilo, i kao napadač, i kao podrška „devetki“.

Baš ono što trener Aleksandar Stanojević zahteva.


tagovi

Kvinsi MenigNemanja MiletićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara