Bojan Ostojić i Nemanja Miletić (© FK Partizan)
Bojan Ostojić i Nemanja Miletić (© FK Partizan)

Partizanov spisak: Samo jedan levi bek za Floru

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 09:48

Nema ni Holendera, uz ranije odsutnog Natha i inficiranog Vujačića, opet bez Baždara

Strelac spektakularnog gola pre tri sedmice u Belgiji, Slobodan Urošević definitivni je izbor stručnog štaba Partizana i za gostovanja Flori. Jedan od fizički najspremnijih fudbalera crno-belih predstavlja zapravo jedinu opciju na tom delu terena pred susret petog kola Lige konferencije (četvrtak, 16.30, TV Arena Premium 3, RTS 1).

Urošević je odigrao prvih pet kvalifikacionih mečeva tokom leta, revanš sa Santa Klarom propustio usled suspenzije, nije ga bilo ni u prva tri kola grupne faze, ali će u Estoniji verovatno morati da izdrži 90 minuta. Razlog je u činjenici da nema alternativu. Crno-beli su otputovali na Baltik sa Zlatnim orlićem iz Litvanije, a bez dodatnih opcija na levom beku, jer je Ivan Obradović lakše povređen, a Rajko Brežančić nije u planovima struke. Bude li stani-pani taj deo terena mogli bi da pokriju Marko Živković, iako u osnovi desni bek, odnosno štoper Siniša Saničanin, s obzirom da se reprezentativac Bosne i Hercegovine bolje služi levom nogom.

Izabrane vesti

Osim Bibarsa Natha, za koga usled zdravstvenih problema neće biti fudbala sve do početka priprema za prolećni deo sezone, na put nije krenuo ni vezista Nikola Terzić (tek za dve sedmice će biti spreman), kako ni Igor Vujačić, s obzirom da je reprezentativcu Crne Gore dijagnostikovano prisustvo virusa korona u organizmu. Zbog lakše povrede izostaje i Filip Holender.

Zanimljivo da ni na ovom susretu nema u kombinaciji Sameda Baždara, iako je letos najavljen kao budući veliki projekat kluba, a dosad nije dobio šansu ni minut na evropskoj sceni. Njegov kolega u napadu Marko Milovanović je krenuo na put i deluje logično da odmenii Rikarda Gomeša, ukoliko okolnosti budu dozvolile.

Partizan bi se pobedom nad Florom sigurno kvalifikovao za eliminacionu fazu, a možda mu i remi bude dovoljan ako Anortozis ne savlada Gent.

Na spisku Partizanovih igrača za meč sa Florom su:

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač;

Defanzivci: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Siniša Saničanin, Slobodan Urošević;

Vezisti: Aleksandar Šćekić, Miloš Jojić, Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Aleksandar Lutovac, Lazar Marković, Kvinsi Menig, Danilo Pantić, Nemanja Jović;

Napadači: Rikardo Gomeš i Marko Milovanović.


tagovi

Liga konferencijeFK PartizanSlobodan Urošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara