Foto: FK Partizan / M.T.
Foto: FK Partizan / M.T.

Partizanova deca raspoložena na proslavi Zvezdare: Pavlović počeo rafal, Milovanović završio

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 14:57

Crno-beli uveličali proslavu srpskoligaša, biseri iz Humske posebno inspirisani (5:0)

Pauza usled reprezentativnih obaveza nije bila povod za opuštanje fudbalerima Partizana koji su draž utakmica osetili u prijateljskom susretu protiv Zvezdare.

Izabranici Aleksandra Stanojevića uveličali su proslavu 70. godina postojanja FK Zvezdare, a revijalni susret protiv člana Srpske lige Beograd ukrasili su biseri kluba iz Humske koji su potpisali pobedu gostiju (5:0).

Izabrane vesti

Motivisani trećeligaš potrudio se da pruži zavidan otpor klubu iz Humske koji je uprkos brojnim izostancima usled reprezentativnih obaveza i zdravstvenih problema izveo veoma respektabilan sastav. Pored činjenice da su mu opcije bile i znatno ograničene, Stanojević je gostovanje Zvezdari iskoristio da na delu vidi i brojne mlade snage, kao i igrače koji su u prethodnom periodu imali nešto skromniju minutažu, a jedan od fudbalera koji je na pravi način iskoristio priliku je i Lazar Pavlović, režiser vodećeg gola u 19. minutu.

Na pogodak mladog ofanzivca nadovezao se gol Slobodana Uroševiča u 40. minutu te je bek Partizana, posle gola Gentu, još jednom potvrdio da i u ofanzivi ima čime da doprinese crno-belima.

Drugo poluvreme bilo je povod da strateg kluba iz Humske priliku pruži i najmlađim igračima u rotaciji, što je predstavljalo posebnu inspiraciju Vlahoviću i Milovanoviću. Vanja Vlahović je u 62. minutu nastavio rafal gostiju, a sa dva pogotka Marko Milovanović je upotpunio dan crno-belih bisera.

Uprkos činjenici da je rezultat bio u drugom planu, pobeda u kontrolnom susretu nagovestila je potencijalne nove Stanojevićeve opcije u rotaciji pred važne izazove u Superligi i Ligi konferencije, istovremeno nagovestilvši da bi crno-bela publika uskoro mogla da gleda nove talente iz čuvene fabrike u ozbiljnijim ulogama na seniorskoj sceni.


ZVEZDARA - PARTIZAN 0:5 (0:2)

/Pavlović 19, Urošević 40, Vlahović 62, Milovanović 67, 90/

Sudija: Filip Marković

ZVEZDARA: Stanić, Živković, Čvorović, Sarić, Milićević, Ivanić, Gusnić, Jovanović, Radojčić, Karić, Ignić.

Igrali su još:: Barać, Bratić, Stojanov, Brajković, Bjelanović, Nišavić, Milovanović, Ilić, Beriša, Vukićević, Đurić, Vuković.

PARTIZAN: Lukač, Miljković, Miletić, Ostojić, Urošević, Smiljanić, Jojić, Menig, Pantić, Pavlović, Holender.

Igrali su još: Popović, Ilić, Živković, Lutovac, Milovanović, Petković, Vlahović.

gallery

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara