Giorgi Kruašvili (©Reuters)
Giorgi Kruašvili (©Reuters)

Partizanu sudi zemljak Anortozisovog trenera, svirao i dva evropska finala, jedno u Novom Sadu

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.12.21. | 11:59

Giorgi Kruašvili na centru u Humskoj

Bod sasvim dovoljan da Partizan obezbedi proleće u Evropi, na tom putu stoji mu kiparski Anortozis u Humskoj. A na centru sudija iz Gruzije Giorgi Kruašvili, objavljeno je na Uefinom sajtu.

Zanimljvo, Kruašvili je zemljak trenera Anortozisa Temurija Kecbaje.

Izabrane vesti

Reč je o 35-godišnjem sudiji, koji se tek probija na evropskoj sceni, pa je do sada svirao samo četiri utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope i jednu u Ligi konferencije. U Ligi šampiona pravdu je delio samo u kvalifikacionim mečevima.

To ipak ne znači da se nije susretao sa velikim timovima, sudio je recimo u pobedi Totenhema nad Ludogorecom od 4:0 novembra 2020, mesec dana ranije u duelu Zorje i Brage (1:2). Oba meča u Ligi Evrope.

Bio je na centru i u pobedi U21 selekcije Srbije na gostovanju kod Bugarske oktobra 2019. Filip Stuparević je tada postigao jedini gol, a na terenu su bili i nekadašnji Partizanovi štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković, te u ulozi centarfora Dušan Vlahović.

Vrhunac karijere mu je bilo finale ovogodišnjeg U21 prvenstva Evrope u Ljubljani u kome je Nemačka golom Lukasa Nmeče savladala Portugaliju s minimalnih 1:0.

Prvo evropsko finale sudio je u Novom Sadu još 2011. godine. Tada je U17 selekcija Holandije sa Memfisom Depajom deklasirala Nemce sa 5:2. Tada je ipak bio pomoćni sudija. Dve godine kasnije se prebacio na ulogu glavnog sudije, jer se, kako sam kaže, „bolje osećao na centru“.


tagovi

FK PartizanAnortozis

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara