(@Reuters)
(@Reuters)

Paulista: Mezenga čuva titulu najboljeg strelca u ligi, Derbi nostalgije obeležava kolo

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 23:20

Palmeiras dočekuje Santos u pretposlednjem, 11. kolu lokalnog prvenstva Brazila, dok će bivši napadač Crvene zvezde sa Ferovijarijom da ugosti Ituan

Grupna faza šampionata Pauliste polako se privodi kraju. U toku je pretposlednje, 11. kolo, a snage će noćas (02.00) da odmere brazilski velikani Palmeiras i Santos, u popularnom Derbiju nostalgije. Zanimljivo je to što su oba kluba trenutno veoma blizu eliminacije.

Naime, u Paulisti je 16 klubova podeljeno u četiri grupe, ali oni se takmiče međusobno i tako prikupljaju bodove. Tako je Palmeiras u grupi C, a Santos u grupi D, pa opet će oni noćas da odmere snage u direktnom okršaju.

Izabrane vesti

02.00: (1,92) Palmeiras (3,35) Santos (3,80)

Samo pobede odgovaraju ovim timovima. U ovom momentu su i Palmeiras i Santos treći u svojim grupama, sa popriličnim zaostatkom u finišu takmičenja. Palmeirasa su potrebni bodovi da bi stigli Novorizontino, koji im beži tri poena, dok Guarani ima četiri boda više od Santosa, uz odigranu utakmicu više.

I Palmeiras i Santos su se u prethodnom periodu posvetili više Kopa Libertadoresu, a obe ekipe su u sredu zabeležile trijumfe. Zeleni su bili bolji od Defensa i Hustisija sa 2:1, a Santos je savladao Strongest sa 5:0.

Sasvim sigurno će trener Palmeirasa Abel Fereira da odmori veliki broj prvotimaca. Jednostavno, mnogo je umornih igrača posle putovanja iz Buenos Ajresa, a veliki broj njih je otvorio bolovanje još ranije. Breno Lopez ima probleme sa kolenom, Gabrijel Menino još nije počeo da trenira sa ekipom, Gabrijel Veron je povredio butinu, Kuščević i Lukas Rima takođe nisu spremni. Na sve njih, odmor su tražili i Danilo, Fabinjo, Gabrijel Silva i Renan.

Doduše tek nešto manje izmena najavljeno je za tim Santosa. Gosti su bez Alisona, Sandrija, Žobsona, Ranijela i Karlosa Sančeza, a neizvesno je da li će da nastupe Kevin Maltus, Markos Leonardo i Para.

U poslednjem kolu Palmeiras gostuje Ponte Preti, dok Santos dočekuje na svom terenu Sao Bento. Ti mečevi su na programu u nedelju.

03.15: (2,05) Ferovijarija (3,05) Ituano (3,80)

Doduše, nije to jedini meč koji će da bude zanimljiv ljubiteljima brazilskog fudbala sa naših prostora. Barem će navijači Crvene zvezde da isprate duel Ferovijarije i Ituana, koji je na programu od 03.15 časova. Povod za to je, naravno, Bruno Mezenga.

Nekadašnji napadač crveno-belih blista ove sezone u dresu Ferovijarije, postigao je već osam golova, što ga je dovelo do liderske pozicije na listi strelaca u šampionatu Paulista. Pored toga je upisao i jednu asistenciju, a najbliži i praktično jedini igrač koji može da mu ugrozi prvo mesto u preostala dva kola je Mojze Vijeira de Veiga. Golgeter Ponte Prete je bio strelac šest puta do sada.


tagovi

PaulistaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara