Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunoviću gori, a Kerol u magli; Reding traži prvu pobedu kod kuće od oktobra

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 12:45

Rojalsi šest utakmica u nizu bez pobede, a sedam na domaćem terenu

Posle blamaže i eliminacije iz FA kupa od šestoligaša Kidermajnstera (1:2), Veljko Paunović je istakao da i dalje veruje u projekat započet sa ekipom Redinga. Tražio je strpljenje i podsetio na probleme u sastavu izazvane koronom i povredama.

Međutim, već u sledećem meču usledio je novi šamar, pa još jedan.

Izabrane vesti

Prvo je Fulam naneo Rojalsima rekordan poraz na domaćem terenu - 0:7, a onda ih je Midlsbro savladao 2:1 tako što je u poslednjih desetak minuta napravio preokret vredan tri boda.

Naredni rival Redingu je trinaestoplasirani tim Čempionšipa, Luton Taun (21.00). Vrlo moguće i poslednja šansa za srpskog trenera da izbegne otkaz.

Novi neuspeh verovatno bi poslao plavo-bele u zonu ispadanja, jer su trenutno na samo tri boda iznad Piterboroa koji ima meč manje, a od večeras i dva.

21.00: (3,80) Reding (3,45) Luton (2,00)

Paunovićev tim ne zna za pobedu već šest uzastopnih utakmica, dok je crna serija na domaćem terenu i duža za jedan meč. Poslednji put Reding je pobedio kod kuće još sredinom oktobra prošle godine.

"Moramo da se izborimo sa pritiskom. Nažalost, nemamo mnogo opcija za tim jer su nam povrede i dalje problem i žao mi je što se ponavljam u vezi toga. U ekipi trenutno imamo miks nedostatka iskustva i onih koji se prilagođavaju na nove pozicije, a zbog čestih promena nemamo konstantnost", izjavio je Paunović.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Za razliku od domaćina, Luton ima samo jedan poraz u poslednjih pet mečeva Čempionšipa i put samopouzdanja stiže na Madejski stadion.

Lošu atmosferu u svlačionici Redingovog tima donekle bi mogao da popravi povratak iskusnog štopera Majkla Morisona i napadača Lukasa Žoaoa, koji su se oporavili od povrede. Portugalac je protiv Midlsbroa ušao u finišu i zaigrao prvi put još od avgusta. Kako je Endiju Kerolu prošlog vikenda istekao dvomesečni ugovor, njega gotovo sigurno neće biti u timu za večerašnju utkamicu, ali je Paunović najavio da bi produžetak saradnje do kraja sezone bio samo puka formalost ukoliko nekadašnja zvezda Premijer lige odluči da ostane. Pominje se, međutim, da je Barnli zainteresovan da ga angažuje posle nekoliko dobrih izdanja za Rojalse. Špic kog je svojevremeno Liverpul platio Njukaslu 37.000.000 evra u osam mečeva dao je dva gola, dok su mu dva poništena u duelu sa Fulamom zbog ofsajda. Prvi su bile efektne "makazice".

Nema dileme da bi ostanak 33-godišnjeg Kerola bio od velikog značaja Paunovićevom timu, koji je dosad ove sezone dao 30 golova u 25 utakmica Čempionšipa, ali i primio ih čak 45, po čemu deli drugo mesto u ligi za najlošiju odbranu.

Ovo je prvi susret Redinga i Lutona ove sezone, a u prošloj su se sastali tri puta. U prvenstvu je bilo 2:1 za Reding i 0:0, a u FA kupu 1:0 za Luton.

ČEMPIONŠIP, ZAOSTALE UTAKMICE

Sreda

24. kolo

20.45: (3,30) Hal (3,15) Blekburn (2,30)

23. kolo

21.00: (3,80) Reding (3,45) Luton (2,00)



tagovi

Veljko PaunovićEndi KerolRedingLuton TaunČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara