Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Peh za Romu: Vajnaldum tri meseca van terena, Lala propušta Mundijal u Kataru

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 01:15

Letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena polomilo tibiju desne noge na nedeljnom treningu

Dugo su u Romi jurili Žoržinja Vajnalduma. Na kraju se uspeli ovog leta da ga dovedu na Olimpiko, očekivalo se da iskusni holandski vezista, uz Paola Dibalu, bude glavna karika Žozea Murinja, ali je letošnje pojačanje iz Pari Sen Žermena doživelo tešku povredu na nedeljnom treningu, poslednjem pred duel protiv Kremenezea u ponedeljak (18.30) na Olimpiku u drugom kolu Serije A. Stradala je tibija desne noge.

U redovima Vučice potvrdili su da je Vajnaldum doživeo tešku povredu.

Izabrane vesti

Posle povrede zadobijene tokom treninga u nedelju popodne, Žoržinjo Vajnaldum je naknadno podvrgnut medicinskim testovima koji su potvrdili prisustvo preloma tibije na desnoj nozi“, navodi se u saopštenju Rome.

Igrač će proći dalje procene u narednim danima“, dodali su Rimljani.

18.30: (1,25) Roma (6,25) Kremoneze (11,0)

Kako prenosi italijanski Skaj Sport, incident se dogodio u poslednjim minutama trening utakmice, ali identitet igrača odgovornog za prelom noge Lale nije naveden.

Vajnaldum je odmah prebačen u kliniku Vila Stjuart, gde je rendgenski snimak potvrdio prelom. Na sreću, prijavljeno je da je reč o relativno „čistom“ prelomu, tako da ne bi trebalo da bude komplikacija tokom operacije. Prve prognoze kažu da bi holandski vezista mogao da se vrati na teren za tri meseca, što mu daje male šanse da se oporavi na vreme za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru koje počinje sredinom novembra.

Vezista je letos stigao na pozajmicu sa mogućnošću kupovine od Pari Sen Žermena, a odigrao je u prvom kolu u Salernu protiv Salernitane poslednjih 12 minuta, kada je zamenio Zaniola. Vučica je slavila sa 1:0 na premijeri nove sezone.

Sada ostaje da se vidi da li će se Roma vratiti na tržište kako bi pronašla zamenu, s obzirom da će Vajnaldum biti odsutan praktično do kraja godine, jer se Serija A prekida tokom trajanja Mundijala u Kataru.

Iskusni vezista je pre Pari Sen Žermena, gde nije oduševio prošle sezone, pet godina bio važan šraf u mašineriji Liverpula, a pre Enfilda igrao je za Njukasl i PSV Ajndhoven.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------


tagovi

Serija ARomaŽoržinjo Vajnaldum

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara