Maurisio Pelegrino (©Reuters)
Maurisio Pelegrino (©Reuters)

Pelegrinov Velez u vrhunskoj formi, Njuels je nova meta

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.10.21. | 23:15

Meč 15. kola argentinskog šampionata igra se u Rosariju u noći između petka i subote, od 02.15 časova po srednjeevropskom vremenu

Ušli smo u drugu polovinu argentinskog šampionata, u noći između petka i subote počelo je 15. kolo. Najzanimljivji meč prve noći počeće od 02.15 časova po srednjeevropskom vremenu, kada se sastaju Njuels Old Bojs i Velez.

U prvih nekoliko kola Njuels je igrao odlično i bio je u vrhu tabele, Velez očajno i navijači su se zabrinuli za plasman na međunarodnu scenu. Ipak, to je bilo samo prividno stanje, vrlo brzo su se sezone naglavačke okrenule za oba tima.

Izabrane vesti

02.15: (4,40) Njuels Old Bojs (3,50) Velez (1,85)

U poslednjih osam kola Velez nijednom nije izgubio, samo je u tri navrata remizirao u tom periodu i pet puta trijumfovao. Njuels u tom istom razdoblju ima samo jednu pobedu i još tri remija.

Sada je razlika između ova dva kluba samo pet poena, s tim što je Velez šesti, a Njuels tek 19. na tabeli. To dovoljno svedoči o izjednačenosti ovog takmičenja.

Leprozni, iako u rezultatskoj krizi, na pet od poslednjih šest utakmica su uspeli da daju barem jedan gol. Prošlog vikenda dva, na gostovanju Godoj Kruzu (2:2). Na tom meču je Kristijan Lema zaradio peti žuti karton u sezoni, pa noćas neće imati pravo nastupa. Moraće da odradi jedan meč suspenzije. Štopera će odmeniti Hoze Kanale, koji će da igra u tandemu sa Manuelom Kapasom.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Dugo je u Argentini bila zabranjena poseta navijača na tribinama zbog pandemije koronavirusa. Ona je konačno ukinuta u oktobru, pa će Njuels u ovoj sezoni noćas prvi put da ima podršku.

Velez igra agresivno, pritiska protivniku vezu i napad. Ipak, mi znamo koji su im deficiti i gde bismo mogli u određenim periodima da ih ugrozimo. Navijači će nam mnogo značiti, poznato je koliko nas ohrabruje njihovo prisustvo. U Rosariju se oseća uzbuđenost zbog utakmice“, kazao je trener domaćina Fernando Gamboa.

Velez sa klupe vodi proslavljeni stručnjak Maurisio Pelegrino, nekadašnji trener Valensije, Alavesa, Sautemptona i Leganesa. On je u Velezu od aprila prošle godine.

Ako nastave sa ovakvim rezultatima, Pelegrinovi izabranici mogu da ugroze i lidera River Plejt. Milioneri im beže devet poena, a Estudijantes i mesto koje vodi u Kopa Libertadores četiri bodova.

Pelegrini ima skoro sve igrače na raspolaganju. Jedino je na bolovanju Santijago Kaseres, koji je povredio koleno.


tagovi

Argentina 1Njuels Old BojsVelez SarsfildMaurisio Pelegrino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara