Nikola Petrić (©MN Press)
Nikola Petrić (©MN Press)

Penal majstor Nikola Petrić: Znali smo tačno gde Rikardo šutira, sreća pa je Natho izašao

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.11.21. | 12:26

Proleterov golman u razgovoru za Mozzart Sport uveren da je remi sa Partizanom samo najava boljih dana za novosadski klub

Partizan je imao inicijativu i sijaset prilika da stigne do pobede koja bi ga zadržala na osam bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Međutim, nije imao rešenja za Nikolu Petrića, maestralnog golmana Proletera koji je ukrotio sve što su crno-beli poslali ka njegovoj mreži. Između ostalog i penal Rikarda Gomeša. Partizanov golgeter je bio pročitan, kaže Petrić za Mozzart Sport, još i pre no što je utakmica počela.

Izabrane vesti

Skautirao sam ga sa trenerom golmana Vojislavom Vukićem, imali smo i sreće što je Bibars Natho ranije izašao, on je majstor za penale, mislim da u Srbiji nije promašio nijedan (šutirao 18/18 prim.aut). Ali mi je Vukić pred meč rekao: ’Ako ti bude šutirao Gomeš, znaj da ide u tvoju levu stranu, poluvisoko. Prilazi lopti, pa zamahne na svoju levu stranu, sačekaj ga, šutira u tvoje levo, ne zna u drugu stranu’. Tačno je tako i bilo“, sa osmehom počinje Petrić priču za Mozzart Sport.

Ima i zbog čega da bude nasmejan. Veliki uspeh za Proleter. I još jedna savršena partija 30-godišnjeg Čačanina. Nije prva, naprotiv...

Odbranio sam penal i Filipu Holenderu prošle sezone. Pa sad u Kupu još tri protiv Bačke, ispali smo nažalost. U Surdulici opet jedan za pobedu na gostovanju kod Radnika“, nabraja Petrić kao da je to sasvim normalno.

A nije. Ali je Petrić specijalac za jedanaesterce.

Vežbam, potrebno je dosta vežbe, malo je do psihe, malo više do sreće, jer znamo da su penali lutrija. Najbitnije je ostati miran. Gledaš malo i položaj tela igrača koji šutira. Samo veliki majstori mogu da te okrenu na drugu stranu, da ti sakriju šut“.

Svo to Petrićevo vežbanje ostalo je i ubeleženo. Svojevremeno je izveštač portala Telegraf objavio snimak sa priprema Čukaričkog, Nenad Lalatović je „drilovao“ Petrića i dao mu – pet od pet!

Ajoj, to je bilo mislim 2017. ili 2018. To je šou bio. Voleo je Lala da mi posle treninga šutira penale. Bilo je i situacija da mu odbranim svih pet, ali na moju žalost to niko nije snimao, a-ha-ha“.

Toliko o penalima, hajmo malo o Proleteru. Još pred početak sezone u javnosti svrstan u najuži krug onih koji će voditi žestoku borbu za opstanak. Petrić je ipak uveren da će bod protiv Partizana usmeriti Proleter ka plej-ofu.

Ovo je istorijski uspeh za sve nas sa Slane bare. Prvi bod koji smo skinuli večitima. Partizan nije iskoristio dosta dobrih šansi, imali smo i malo sreće, ali smo pokazali karakter, da možemo da igramo na ozbiljnom nivou. Ako izuzmemo večiti derbi, Partizan prvi put ove sezone nije osvojio tri boda i prvi put nije dao gol na stadionu JNA. Jesmo se branili u 70 odsto utakmice, ali prvih 30 minuta smo igrali, malo nam je falilo sportske drskosti da možda postignemo i gol“.

Sve to iako je Proleter u meč sa Partizanom ušao kao apsolutni autsajder, posle dva uzastopna poraza. Protiv Čukaričkog je primio čak šest golova, potom je usledio i minimalan poraz od Vojvodine...

Dobro, to protiv Čukaričkog, to se tako namesti. Primili smo rani gol i totalno smo se raspali. Onda još dva na brzinu i sve je bilo gotovo. Protiv Vojvodine smo čak, usudiću se da kažem, bili i bolji rival. Samo sad ne smemo da stanemo na ovome, nego ovaj uspeh protiv Partizana mora da nam bude podstrek za dalje“.

Kako jedna lasta ne čini proleće morali smo i da pitamo otkud toliki optimizam u Petrićevom glasu? On sam pojašnjava da Proleter s obzirom na kvalitet koji ima sebi uopšte nije smeo da dozvoli da počne sezonu na način koji je počeo, ali i da je šok terapija napravljena dovođenjem 43-godišnjeg Dušana Bajića na mesto šefa struke urodila plodom.

Mi smo se odlično pripremali, igrali test utakmice protiv ekipa koje su sada u grupi Lige Evrope, dobili Zorju na primer. Sve je krenulo vrhunski, ali početak sezone je bio katastrofalan i onda su smenili Branka Žigića. Došao je Dušan Bajić, on je bio pomoćnik Mladena Krstajića u TSC-u, zvali su ga i tamo i u Čuku, ali on je hteo da se oproba samostalno negde“, počinje Petrić sa pohvalama na račun mladog stručnjaka.

Široj javnosti nepoznat, Petrić savetuje: obratite pažnju na Bajića.

Nije hteo da počinje samostalnu karijeru dok se ne usavrši, ali svi su već upoznati s tim koliko on zna fudbala. Zna šta radi, pride je pedagog, ume da prepozna svaki trenutak, fantastičan je. Mlad trener i ambiciozan i pošto nam sada sleduje neki malo lakši raspored ubeđen sam da će nam krenuti i da ćemo uskoro biti i na mestu koje znači plej-of“, uverava Nikola Petrić.


tagovi

Nikola PetrićRikardo GomešProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara