Pep Gvardiola i Rahim Sterling (©AFP)
Pep Gvardiola i Rahim Sterling (©AFP)

Pep spreman da žrtvuje Sterlinga kako bi dobio 120.000.000 evra za Kejna ili Griliša?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 11:57

Priča dana na Ostrvu

Potencijalni dolazak Rafaela Varana u Mančester Junajted, Erlinga Halanda u Čelsi ili čak Bena Vajta u Arsenal jeste dobio veliku pažnju ostrvske javnosti, ali čini se da ništa nije napravilo takvu pometnju kao današnja informacija da bi Rahim Sterling mogao da postane žrtva Pepa Gvardiole!

Sreda, 19.00: (1,50) Malme (3,80) Helsinki (6,50)

Izabrane vesti

Naime, britanski list Telegraf objavio je da Gvardiola u dogovoru s vrhom Mančester Sitija novac za eventualne kupovine traži u prodaji igrača iz sadašnjeg igračkog kadra, a da je upravo Sterling neko ko bi mogao da ode sa Etihada?! Nije tajna da Gvardiola pokušava da pojača redove kupovinom Harija Kejna iz Totenhema, čime bi se rešilo pitanje novog centarfora posle dolaska Kuna Aguera, ili s druge strane Džeka Griliša čiji je Pep veliki poštovalac. Sitiju bi za jedan od ta dva posla potrebna nesumnjivo devetocifrena suma novca, pa je označeno da bi suma od 120.000.000 evra bila zadovoljavajuća. A Sterling je neko ko bi taj novac mogao da donese.

Da za Sterlingov izlazni transfer zaista postoji realna osnova tvrdi se da je engleski reprezentativac još prošle sezone bio nezadovoljan svojim statusom kod Pepa i da je od njega tražio da dobije značajniju ulogu u timu. Sterling je među pet igrača koji su proveli najviše minuta u igri tokom takmičarske 2020/21, ali je navodno on razmišljanja kako je hijerarhijski on iza nekih drugih igrača u timu, a trebalo bi da bude među glavnim zvezdama. Razlog nezadovoljstva je to što je u nekim od najvažnijih utakmica bio na klupi, poput četvrtfinala i polufinala Lige šampiona.

Zato engleski krilni napadač želi da mu se razjasni da li će imati isti status i u ovoj sezoni, jer ako se ništa ne bi značajnije promenilo – menjao bi sredinu. Pitanje je samo gde bi Sterling otišao? Real Madrid koji se godinama pominjao kao potencijalni kupac je bio maksimalno fokusiran na Kilijana Mbapea, pa bi s novim razvojem situacije možda mogao da promeni i kurs rada na transfer pijaci, ali to je sve samo domen teorije. Treba uzeti u obzir da samo probrani krug timova može da priušti sebi Sterlinga, pa tako i ovu informaciju treba uzeti s dozom rezerve.



tagovi

Rahim Sterlingletnji prelazni rok 2021Mančester SitiDžek GrilišHari Kejn

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara